USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чиновники не можуть поділити між собою «чорнобильців»

6 Травня 2010 15:09
Департаментам і відділам Луцької міської ради бракує узгодженості з «чорнобильських» питань.

Про це під час засідання Луцького міськвиконкому розповів начальник міського управління охорони здоров’я Федір Кошель.

У Луцьку проживає 40 тисяч пільговиків. Десять відсотків із них, тобто, чотири тисячі – це «чорнобильці». Серед них дві тисячі 619 дітей. Їм допомагають у реабілітаційному центрі при обласній лікарні.

Кошель розповів, що практично всі «чорнобильці» торік пройшли медичний огляд. Кожен десятий ліквідатор аварії на ЧАЕС отримав санітарно-курортне лікування. Кожен третій має інвалідність. Проте, як стверджує Кошель, показник смертності серед цієї категорії пільговиків нижча загальнообласного показника.

У минулому році держава виділила на медикаменти для «чорнобильців» 617 тисяч гривень.

«Ця пільгова категорія громадян перебуває у кращому становищі, ніж інші пільговики. Проте реабілітаційному центру приділяється мало уваги. Потрібно збільшити кількість курортних путівок для дітей. Адже останнім часом їх виділяють мало», - сказав Федір Кошель.

Найбільша проблема луцьких «чорнобильців» криється в неузгодженості між обласними управліннями та департаментами і відділами міської ради. Федір Кошель запропонував для врегулювання невирішених питань проводити спеціальні наради. Наприклад, із департаментом соціальної політики.

«Якщо керівники підрозділів міськради матимуть особливу думку, то об’єднаю в один. Після таких рішень мені здається, що в органах місцевого самоврядування працює забагато людей. Ми по вуха у тій звітності! Ми не повинні самі для себе придумувати додатковий паперовий потік», - обурюється міський голова Богдан Шиба.

Мер додав, що один відділ міськради не може наказувати іншому надавати йому документацію та звіти. Це може зробити лише контролюючі органи чи вища інстанція.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus