USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Чиновники Волині йтимуть на роботу із зав’язаними очима

13 Жовтня 2010 09:24
У Луцьку відбудеться «квест», під час якого високопосадовцям, громадським та політичним діячам, журналістам запропонують пройти із зав’язаними очима під супровід незрячого від зупинки громадського транспорту на своє робоче місце.
Акція, що відбудеться 15 жовтня, має назву «Зробимо Луцьк доступним». Її організовує обласна організація Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Генерація успішної дії» в межах програми «Відчуйте життя в темряві». Про це повідомили самі організатори.
Організатори кажуть, що сподіваються, що люди які відчують «життя в темряві», на своєму робочому місці робитимуть все, аби місто стало зручнішим.
Учасником «Квесту» стане заступник голови облдердадміністрації Олександр Курилюк, який йтиме о 8.30 від зупинки «Київський майдан», біля ДПІ, до будівлі ОДА. Директор департаменту соціальної політики Луцької міської ради Петро Верзун о 9-й годині йтиме від зупинки «Проспект Волі» до свого робочого місця. Маршрут підприємця Олександра Пизи почнеться о 9.30 від зупинки «Готель «Україна», проляже через Театральний майдан, вулицю Лесі Українки до будівлі Пенсійного фонду.
Останній маршрут від торгового центру «Наш край» до УТОСу, що на вулиці Шевченка, буде запропонований одному із присутніх журналістів.
Акція продовжиться з 14.00 до 18.00 марафоном у прямому ефірі на радіо «Луцьк».
Довідково:
15 жовтня в усьому світі відзначається День білої тростини, або День незрячих. Біла паличка стала не тільки допоміжним знаряддям при самостійному орієнтуванні в просторі, а й символом незрячих.
Вважається, що вперше білу тростину застосував в Англії у 1921 році англійський фотограф Джеймс Біггс, який втратив зір і намагався самостійно навчитись пересуватись по місту. У кожній країні є своя історія впровадження білої тростини як допоміжного засобу для пересування. А вперше день білої тростини відзначили лише в 1964 році у США. У багатьох країнах день білої тростини відзначається як міжнародний день незрячих людей. В Україні ця дата не відзначається на державному рівні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Олександр Пиза Показати IP 13 Жовтня 2010 10:08
Олександр Пиза - керівник міського осередку Партії Арсенія Яценюка Фронт Змін. Невже лячно написати? Чи вказівки були - "непущать!?"
Воланд до Олександр Пиза Показати IP 13 Жовтня 2010 12:25
А якщо не перед виборами "малюватись"? Фантазії лише на "циркові виступи" вистачає? Реальні досягнення які? Мало для кого невідомі Ваші "досягнення" у фін. структурах. Навіщо ж Ви нам у владі потрібні?
Юрій Ричук до Олександр Пиза Показати IP 13 Жовтня 2010 12:58
Сподіваюся, ви це питання адресуєте авторам прес-релізу, який "ВН" опублікували
Іван Показати IP 13 Жовтня 2010 10:48
До чого тут лячно?! Питання в іншому - якого хріна цей пиза не ходив із тростиною до передвиборчої агітації, а преться тепер ще й домагається. аби вказали його політичні регалії. Нахаба! Якщо ти за ідею, то чого добиваєшся, що б тебе позиціонували із політикою? Прешся у міську раду?
Олександр Пиза Показати IP 13 Жовтня 2010 15:04
Хлопці та дівчата з Громадської організації Генерація Успішної Дії - завзяті, відчайдушні і дієві. Допомагаю їм з літа минулого року, коли ніякими виборами і не пахло. Також разом з Олегом Дмитруком допомагали і дітям з обмеженими можливостями, дитячій художній школі, дитбудинку в Липлянах Разом із Тетяною Ціхоцькою та Дмитром Ураєвим провели "Забавляночку" минулого року, Діма долучився і цього року, - все перераховувати не вважаю занеобхідне і на екрани не пхався. Дана ж акція "Біла Тростина" - запланована ще рік томуі базується лише на особистих стосунках. Це для Івана та Воланда. Ви напевне просто відробляєте заплачені Вам передвиборчі гроші. Під час "Культурної революції" в Китаї таких людей називали "Хунвейбінами" - тоді знищили майже ивсю інтелігенцію Китаю, разом із горобціми. Юрій, - дякую за коментар.
Воланд до Олександр Пиза Показати IP 13 Жовтня 2010 15:10
Скрізь проплачене бачиться людям які самі купують або продаються :) Уявіть собі, що людям остогидли "типи" які біжать до влади лише заради власної наживи. Я так і не почув відповіді на питання. Навіщо ви луцькій громаді потрібні у владі ?
Олександр Пиза до Воланд Показати IP 13 Жовтня 2010 16:30
Іду на вибори бо не хочу щоб ми залежали від бодай малесенького бідного мізками і душею чиновника, не хочу щоб ППС-ники ховалися по кущах, як павуки, не хочу стояти в черзі до лікаря та бачити в його очах таксу за прийом, - його поставили в такі умови! Не хочу бачити бідність та безпорадність пенсіонерів, показові дитячі майданчики (десятками) перед виборами - за які гроші та як потім собі відшкодовувати будуть? Не хочу бачити , як Луцьк "Все гавнішає!" Набридло Це лицемір`я влади з іхніми дебільними показушними пандусами, на які і здоровий не влізе не те щоб на калясці! 100 мільйонів гривень інвестицій - людям не поміщаються такі ціфри в голові - що комусь полегшало? Ми котимось до Азії! Лише привикли дусити сусіда, красти на кожному кроці, та обгаджувати один одного. Тим більше інкогніто. А так - земля у нас родюча, горілка міцна, сало смачне, дівчата гарні і люди - НУ ДУЖЕ ДОБРІ... Так і живемо...
Ростік Показати IP 13 Жовтня 2010 16:01
А мені здається, що акція непогана
Олександр Пиза Показати IP 13 Жовтня 2010 16:35
Спробуйте хоч в думці закрити очі та ПЕРЕЙТИ ВУЛИЦЮ де небудь в центрі. Це акція, щоб привернути увагу теперішньої і майбутньої міської влади до проблем всіх неповносправних. Обкакати ми вміємо.
Щур Показати IP 14 Жовтня 2010 08:49
Скоро чиновникам Башкаленку, Курилюку і Борі не тільки очі завяжуть, а ще перевяжуть одне місце за кривду людей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus