USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Держава дала грошей волинським скотарям

20 Грудня 2010 18:10
До кінця року сільськогосподарським виробникам області виплатять дотаційну заборгованість за 2009 рік – такий подарунок цьогоріч держава зробить тільки Волині.

Про це розповів заступник голови Волинської ОДА Віталій Карпюк.

За словами посадовця, з Міністерства аграрної політики 20 грудня прийшла інформація про те, як розподілятимуть кошти на погашення зареєстрованої в казначействі заборгованості по тваринницькій дотації за 2009 рік.

«Сільськогосподарським товаровиробникам нашої області виплатять 1,1 мільйона гривень за вирощені корови молочного та м’ясного напрямів продуктивності, 4,9 мільйонів гривень за закуплені племінні корови і нетелі та 44 тисячі гривень за закуплені телиці в господарствах населення», – пояснив Карпюк.

Крім того, держава виділила гроші тим, хто займається селекцією у тваринництві. Суб’єктам племінної справи у тваринництві області виділено 1,1 мільйона гривень на виконання заходів із збереження племінного поголів’я та розширення племінної бази за рахунок власного відтворення.

Півмільйона гривень отримають племгосподарства Ковельського району на розвиток м’ясного скотарства.

«Це серйозні гроші. Сьогодні на підтримку тваринництва майже щодня ідуть кошти. Важко сказати, як буде у наступному році, оскільки бюджет ще не прийнятий. Але якщо із загального фонду виділяється майже мільярд гривень на здешевлення кредитів, то це дуже велика цифра», – переконує чиновник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Балабанка Показати IP 28 Грудня 2010 21:40
як можна було в назві написати слово "скотарям"? Просто жах! Добре, хоч не скотам...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus