USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дільничним інспекторам розкажуть, що їм робити із кривдниками жінок

25 Листопада 2010 17:57
Для дільничних інспекторів Волині організують навчання, під час якого розповідатимуть, як працювати з жінками, які постраждали від насильства, та їх кривдниками.
Навчання будуть проводити працівники громадської організації «Волинські перспективи», яка є учасником «Програми рівних можливостей та прав жінок», впровадженої ООН та Євросоюзом. Про це повідомила голова громадського об'єднання Ніна Пахомюк.
Тренінги розпочнуться 1 грудня цього року і проводитимуться для інспекторів усіх районів Волині.
У грудні, за словами Пахомюк, буде проведено п’ять занять. Надалі – щомісяця по два тренінги.
Станом на 1 листопада цього року на обліку в правоохоронних органах перебуває 3517 осіб, які вчинили насильство над жінками, каже Ніна Пахомюк. З них 2536 осіб – ті, що поставлені на облік цього року. Решта – з минулих років.
Як розповіла Ніна Пахомюк, Україна є єдиною з пострадянських країн, в якій діє Закон «Про попередження насильства в сім'ї», прийнятий у 2001 році. Згідно правок, внесених до Закону у 2009 році, окрім адміністративного покарання кривдника за вчинення насильства над жінкою є ще й вимога обов’язкового проходження корекційного навчання.
«Таке навчання необхідне, адже потрібно більше уваги приділяти кривднику як особі, яку треба виховувати, інколи навіть вилучати з сім’ї. Проте, на жаль, в держави немає коштів на впровадження таких програм, тому закон відповідно не виконується», - каже Пахомюк.
Довідково:
Жінки гинуть від домашнього насильства частіше, ніж від насильницьких дій з боку незнайомих осіб або від автокатастроф.

Найбільше від домашнього насильства страждають діти, які спостерігають за насильством над їхніми матерями. 63% підлітків-правопорушників, засуджених за вбивство, скоїли вбивство тих, хто бив їхню матір.

Майже в кожній країні світу для жінок, які постраждали від домашнього насильства, існують притулки. В кожному великому місті США функціонує 20-30 таких установ.
В Україні ж їх нараховується лише близько 20.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Любитель жінок Показати IP 25 Листопада 2010 23:27
Ото ж горілочки дільничі поп'ють на цих заняттях!
SS Показати IP 26 Листопада 2010 08:27
Бити і ще раз бити, по іншому не доходить. В мого товариша була ситуація, приходить знайомий і каже я тільки шо бачив твою жінку в барі з якимись мужиками той приходить в бар і дійсно сидить коханнячко з якимись зовсім незнайомими двумам мужиками і з падругою пють, він підійшов взяв її за волосся і посунув додому. Шо там було дома я вже не бачив але піздяк получила.
Dyssja до SS Показати IP 26 Листопада 2010 22:01
ідійот твій товариш і жахливий собствєнік.
Психолог, якого любить дружина і інші жінки Показати IP 27 Листопада 2010 12:04
Мій дід завжди жартував: жінка не бита - що коса не клепана. Косу в сезон треба клепати кожного дня, а жінку треба бити хоч би двічі на день. Сам він нікого пальцем не зачепив. Але це було давно, а звідки сьогодні беруться хакамади, пархомюки, приходьки (нар. артистка)? Запитайте їх, скільки вони мали законних чоловіків? Можна помилитись в одному, другому, третьому, четвертому... Але ж не в десятому, і вигороджувати себе. Очевидно, можна одного забити товкачем, другого - сковорідкою, третього - цеглиною, а потім "воплотіться" в фемінистку і захищати гендерні права жінки? Звичайно, можна, Є досвід, практика. То ж, навчання в першу чергу треба провести з ними, при тому - "зубодробітєльними" методами. Жінками, яким з певних причин не вдалось пізнати сімейного щастя, не прокидатись вранці в обіймах коханого чоловіка, який приносить гроші, любить дітей, опановує злоба. Вони готові всіх чоловіків втопити в ложці води, кайструвати сонними, обливати брудом з високих трибун, одягнути на них труси з мереживом. З такими замашками ви справді нікому не будете потрібні, і будете в своїх "влагаліщах" солити огірки. Втримати при собі чоловіка - теж мистецтво. Це вам не на сцені драмтеатру. Так що, луцькі феміністки, проаналізуйте, що в вашому житті не так, чому від вас, як чорт від ладану, тікають чоловіки, чому вони обходять вас десятою дорогою, і може в ваше грішне життя прийде якесь покращення.
Вихователька дитсадка Показати IP 27 Листопада 2010 14:06
Який жах! Пройдисвітки будуть вчити міліцію, як їх захищати, а потім вони їх будуть вчити, як боротись зі злочинністю, шукати ночами, хто з ким спить, бо самі давно втратили сон від свого порожнього життя. Я обов’язково прийду на це, так зване навчання, бо хочу подивитись на цього монстра в спідниці Пархомюк і поговорити з нею, як їй вдалось докотитись до такого життя. Власне, від кого треба захищати Ніну Пархомюк? З такою дупою (2Х2) вона може з рогачем сама йти на ведмедя. Підтримую SS: бити і відливати холодною водою, а потім знову бити, бити, бити...
Бывший коммунист, преподаватель Показати IP 27 Листопада 2010 14:58
При советской власти долгие годы ходил такой анекдот: чем может женщина удержать при себе мужчину? Итальянка - нежностью, француженка - грацией, русская - парторганизацией. Вот вам и весь ответ на обаяние наших феминисток. Хотя не скажу, славянки свободно конвертируются-экспортируются во все страны мира и имеют большой успех. Но среди них... не без выродка. Русскую женщину надо бить намоченной толстой бечевкой с узлами, чтобы хорошо цеплялось. Тогда она будет любить мужика. Есть женщины в русских селеньях, В горящую избу зайдут, Слона на ходу остановят И хобот ему оторвут...
Там трохи не так було: Француженка телом, американка делом, итальянка грацией, русская - парторганизацией
Смайл Показати IP 27 Листопада 2010 16:33
нашо бити жінку? знайди собі кращу і живи спокійно)
Виховательці дитсадка Показати IP 28 Листопада 2010 08:49
Вам не місце в дитсадку, шановна. Йдіть вулиці замітати і там розповідайте про дупи. Просто жахливо від того, що ви з таким мисленням працюєте з дітьми.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus