USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Діти ходять дворами і вербують дорослих. ФОТО

1 Квітня 2010 11:10
Учасники дружин юних пожежних-рятівників разом із працівниками підрозділів МНС обходять двори та тлумачать мешканцям волинських міст і сіл правила пожежної безпеки.

Днями навчати дорослих узялися шестикласники луцької загальноосвітньої школи № 2. Юні пожежні-рятівники Валентин Турук, Софія Сітовська, Юлія Янчик, Вадим Антонюк та Максим Чайковський вирушили вулицями, розташованими поблизу школи. Діти застерегли дорослих від спалювання торішньої трави й листя.



Обійшовши не один десяток приватних садиб, діти помітили багатьох лучан саме за прибиранням подвір’їв і городів. Юні волонтери вручали кожному листівки з правил пожежної безпеки. І застерегли бути вкрай обережними з вогнем і не розводити багаття біля будинків.



Окрім того, школярам вдалося переконати недбайливих господарів, на чиїх обійстях диміли купи торішнього сміття, не тільки загасити полум’я, але й не чинити цього надалі. А біля будинку літньої жінки учасники команди власноруч загасили вогонь, розкладений незадовго до їхнього візиту.



«Мені сподобалася наша місія. Навчати людей цікаво й корисно», – поділився враженнями учасник команди ДЮП Валентин Турук.

Особливо актуальні такі заходи у весняний період, коли на узбіччях доріг, на полях та у приватних садибах волиняни випалюють суху траву та торішнє листя.

«Звісно, боротися із зухвалими паліями відповідним службам, зокрема, представникам екологічної інспекції вдається за допомогою чималих штрафів. Школярі ж достукуються до свідомості дорослих інакше. Вони не тільки апелюють до сумління порушників, алей самі усвідомлюють і беруть на озброєння прості протипожежні істини. У майбутньому такі діти ніколи не розпалять вогонь на подвір’ї й не дозволять задихатися в диму оточуючим», – зауважив начальник обласного управління МНС Володимир Грушовінчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus