USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

До Ковеля з’їдуться паровози з пів Європи. Фото

7 Травня 2010 15:45
У місті Ковелі, стратегічному залізничному вузлі на прикордонні, невдовзі вперше в Україні відбудеться єдиний у державі Парад паровозів.

Про це повідомляє прес-служба Ковельської міськради .

Ініціатором унікального для України параду раритетних паровозів став Ковельський міський голова Сергій Кошарук. Щойно він повернувся із подібного заходу в польському місті Вольштин. Там у перші дні травня проходив «Парад паровозів – 2010».

Залізнична техніка прибула до Польщі із шести країн Європи. Загалом понад 20 різних локомотивів були представлені на виставці. Найстаріший експонат – 1904 року випуску.

Ковельчани детально ознайомилися з досвідом організації заходу, щоб у наступному році подібне свято залізничної ретротехніки провести на теренах нашого краю.

«Така виставка дасть змогу широко представити інвестиційні можливості міста, сприятиме розвитку туризму. Адже з України, Росії, Білорусі до нас зможуть прибути паровози по широкій колії. А із західних країн - по вузькій», - зазначає Сергій Кошарук.

Керівники делегацій із Польщі, Угорщини та Чехії вже дали попередню згоду представити свою техніку в Ковелі.

Також досягнуто домовленостей із організаторами заходу щодо сприяння у написанні проекту для залучення коштів Євросоюзу для проведення виставки у Ковелі.

Ковельський мер провів зустріч із одним із керівників Параду старовинних паровозів у Вольштині, директором відділення вантажних перевезень Польської державної залізниці Анджеєм Яблонскі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
piggi Показати IP 7 Травня 2010 18:43
Взагалі то,польське місто називається Ольштин,якщо не помиляюся.А так,цікаво хто ж таки допетрав влаштувати цей плагіат по-Ковельськи та ще й за гроші ЄС.Невже сам мер додумався?
Сергій Показати IP 29 Листопада 2010 11:12
Супер, будь-ласка, скажіть коли відбудеться цей грандіозний захід, мій малий (3 роки) дуже любить паротяги, було б дуже цікаво подивитись

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus