USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

До Нового року на Волині зрубають 200 тисяч ялинок

14 Грудня 2010 09:27
На Волині зрубають близько 200 тисяч ялинок – їх планують реалізувати до новорічних свят.
Про це під час селекторної наради керівництва області з районами 13 грудня повідомив начальник Державної екологічної інспекції на Волині Анатолій Гетьманчук.
Він розповів, що цьогоріч в планах волинських підприємців-ялинкарів заготувати близько 200 тисяч хвойних дерев. Такої кількості новорічного товару, за підрахунками, цілком вистачить для потреб області. Крім цього, волинську хвою, ймовірно, реалізуватимуть і в сусідніх областях.
Однак Гетьманчук бідкається: нині почалась незаконна вирубка ялинок, з якою лісівники та екологи воюють щороку.
«В основному таких фактів найбільше у Старовижівському, Маневицькому, Ратнівському, Камінь-Каширському районах області», – розповів він.
Аби легше долати цю проблему, заступник голови ОДА Віталій Карпюк запропонував створити у районах тимчасові комісії, які б «чітко визначали, де на їхніх територіях є посіви ялинок і де їх можна вирубувати, а де не варто». Це, на його думку, допоможе зменшити кількість порушників.
Також на селекторі запевнили, що реалізація новорічних дерев відбуватиметься згідно з узгодженими цінами, хоча, переконаний посадовець, «довести до ідеального стану ціну ялин вкрай важко».
«Однак головне – виключити всі можливі спекуляції, бо зараз ялинки масово зрубують… А ми їх так важко садимо. Не робіть проблеми з тими, хто буде везти одну ялинку, відслідковуйте тих, хто бізнес на цьому робить», – звернувся до підлеглих Карпюк.
Довідково:
У 90-ті роки минулого століття на Волині щороку заготовляли до двох мільйонів ялин, які реалізовували по усьому колишньому Радянському Союзу.
Минулоріч на Волині заготовили 142 тисячі хвойних дерев на суму 1 мільйон 320 тисяч гривень, зафіксували 198 випадків незаконної вирубки ялин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
yanukovich Показати IP 14 Грудня 2010 16:59
так їм і треба цим ялинкам)))
пєвіца йолка Показати IP 14 Грудня 2010 17:00
о нєт, сєстрічкі маі(((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus