USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Екоінспектора та райголову УТМР звинуватили в «толерантності» до браконьєрів

11 Грудня 2009 16:53


Старовижівський райсуд звернувся до районної прокуратури і надіслав туди матеріали для перевірки законності дій державного екологічного інспектора Миколи Вегерича та голови районної організації УТМР Миколи Бащука. Природоохоронців звинувачують у недбалості та бездіяльності під час затримання браконьєрів.
Звернення написане після дводенного судового засідання, на якому розглянуто справу про адміністративне покарання трьох рибалок-браконьєрів. Вони 13 жовтня на річці Прип’ять поблизу села Яревище незаконно виловлювали рибу неводом.
Суд визнав рибалок Олександра Сеха, Олексія Зубіка та Ростислава Сеха винними у браконьєрстві. Їх покарали штрафами по 400 гривень кожного. Браконьєри повинні компенсувати збитки, завдані природі, у розмірі 170 гривень кожний.
У процесі розгляду справи встановлено, що поруч із браконьєрами у службовому автомобілі знаходилися у форменому одязі державний екологічний інспектор Микола Вегерич та голова районної організації УТМР Микола Бащук. Вони приїхали на місце події через 5 хвилин після початку браконьєрського вилову. Однак не брали участь у затриманні порушників. І взагалі, ніяк не реагували на браконьєрство, - повідомив мисливствознавець Юрій Коваль.
 
Тому суд звернувся до районної прокуратури з проханням перевірити законність такої байдужості до порушників. Окрім цього, районний суд направив звернення головному державному екологічному інспектору Волині Олегу Кіндеру та голові обласної організації УТМР Віталію Шибенюку. В документі зазначено, що подібні дії представників природоохоронних органів дискредитують займані ними посади і запропонував усунути причини та умови, що сприяють адміністративним порушенням у рибальстві. Одне слово, судді напевно натякнули на звільнення чиновників із посад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
seal Показати IP 12 Грудня 2009 15:03
Так, мабуть, у таких випадках "толерантність" має певну матеріальну винагороду!?
OrestN Показати IP 13 Грудня 2009 15:06
а може це була одна бригада - одні працювали а інші їх підстраховували.
Хохма Показати IP 13 Грудня 2009 15:51
Ще коли ця справа стала відома то я написав що нічого цим хлопцям не буде. Бо це кучмістська Україна.
Таня Показати IP 13 Грудня 2009 17:29
Разом ловили, поділилися і штраф 50 на 50 заплатили. Такі випадки у нас непоодинокі, проте рідко афішуються.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus