USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фірма «накрутила» на кузовах 2 мільйони податків

23 Лютого 2010 09:58
 
Посадові особи луцької фірми-імпортера підозрюються в ухиленні від сплати податків майже на 2 мільйона гривень.
Окрім умисного ухилення від сплати 1,9 мільйона гривень ПДВ і податку на прибуток, місцеве ТзОВ «А» безпідставно заявило до відшкодування ще й 1,8 мільйона гривень ПДВ. Про це повідомляє ДПА у Волинській області
Такий факт умисного ухилення від сплат податків в особливо великих розмірах та замаху на бюджетне відшкодування ПДВ виявили співробітники головного відділу податкової міліції Луцької ОДПІ.
Щоб не сплачувати податки, бухгалтер товариства з обмеженою відповідальністю, очевидно за вказівкою директора, вносила неправдиві дані до документів обов’язкової податкової звітності. Відтак, із цієї  «самодіяльної» бухгалтерії випливало: держава повинна  відшкодувати ТзОВ з бюджету майже 2 мільйона гривень ПДВ.
Така чимала сума випливала із імпорту кузовів, які нібито закуплялися в польського бізнес-партнера, а згодом продавалися на території України фізичним особам за договірними цінами.
Однак польська фірма, на звернення волинських податківців, надала офіційну відповідь: кузовами не торгує, із луцьким ТзОВ «А» жодних угод не укладала.
Спробу незаконного відшкодування податку на додану вартість зупинено. Слідчий відділ волинської податкової міліції порушив кримінальну справу  відносно  директора ТзОВ «А» громадянина К. та головного бухгалтера цього ж підприємства громадянки Б. за ознаками ч.3 ст.212, ст.15, ч.5 ст.191 КК України.
Допоки йде слідство, податкова міліція проводить комплекс заходів щодо повного відшкодування нанесених державі збитків.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
xxx Показати IP 23 Лютого 2010 11:07
Таких фірм повно є.Добре пошустріть і найдете.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus