USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Георгіївські стрічки роздадуть без політичних гасел

20 Квітня 2010 14:26
Волонтери сімох громадських організацій Волині на честь 65-тої річниці з Дня визволення України від нацистських окупантів роздадуть жителям області близько 300 тисяч георгіївських стрічок.

Подія відбудеться в рамках всеукраїнської акції «Георгіївська стрічка Волинь-2010», яка проводиться вже втретє. Про це сьогодні на прес-конференції розповіла член організаційного комітету, представниця ГСПУ «Вибір» Ольга Здебська.

Офіційно акція стартувала сьогодні, 20 квітня. До Дня перемоги, 9 травня, волонтери громадських організацій розповсюджуватимуть серед волинян стрічки помаранчево-чорного кольору. Вони є копією нагороди «Гвардійська стрічка» - знаку особливої заслуги солдата.

Кожен волинянин, який бажає долучитися до акції, повинен закріпити цей символ на лацкан одягу, пов’язати на руку, сумку або до антени автомобіля.

«Ми хочемо виховати національні патріотичні почуття молоді. Адже зараз на День перемоги в кращому випадку молодь саджає бульбу, в гіршому - шукає генделик, аби витратити там батьківські гроші», - коментує представниця ВОВМО «Союз молоді регіонів України» Ольга Купровська.

Організатори зазначають: якщо ветерани побачать цей символ – їм буде приємно усвідомлювати, за кого вони воювали.

Акція є аполітичною і поза ідеологічною. Участь будь-яких політичних сил у акції заборонена і недопустима, - підкреслюють організатори.

Довідково:

Чорний колір на «Георгіївській стрічці» символізує дим, помаранчевий – полум’я. «Георгіївська стрічка» розпочинає свою історію від стрічки – до солдатського ордену Святого Георгія Побідоносця, запровадженого у 1769 році.

Цей символ є вираженням поваги до ветеранів, вшанування пам’яті загиблих у Великій Вітчизняній Війні.

Організаторами акції «Георгіївська стрічка Волинь-2010» є громадське об’єднання «Вибір», ВОВНО «Союз молоді регіонів України», ЛКСМУ «Відродження», ЛММГО «Авангард», ВОО Інвалідів війни та Збройних сил, ВОО Всеукраїнського Союзу радянських офіцерів та ВК «Неспокійні серця».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Георгій Показати IP 7 Травня 2010 23:38
А на честь Грюнвальдської битви - яку стрічку і куди чіпляти? А Куликовської битви?
LSD Показати IP 13 Травня 2010 11:11
Георгіївські стрічка символ російського шовінізму!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus