USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гіль і Прошковський приймали скаржників на виїзді. Фото

17 Червня 2010 15:45
Обласний прокурор Андрій Гіль спільно з начальником обласної міліції Іваном Прошковським провели виїзний особистий прийом громадян у Нововолинську та Володимирі-Волинському.

Про це повідомила прес-служба обласного управління МВС.

У день візиту на прийом прибуло майже десяток громадян з найрізноманітнішими особистими питаннями та скаргами. Кожну скаргу та прохання, що стосується компетенції міліції керівник УМВС області розглянув та скерував у відповідний відділ для вирішення.

Зокрема, мешканка Нововолинська Галина разом із своїм чоловіком звернулася за допомогою у вирішенні проблеми, що днями сталася з працівником Державтоінспекції. Як розповідає жінка, кілька днів тому вони з чоловіком поверталися з міста Луцька. Там дочка проходила зовнішнє незалежне оцінювання.

При в’їзді до Нововолинська їх зупинив інспектор ДАІ. Він пред’явив до водія порушення правил дорожнього руху. При цьому виписав постанову про сплату штрафу. Як відомо, штраф за порушення ПДР повинен бути сплачений у п’ятнадцятиденний термін. Якщо ж ні - сума збільшується вдвічі.

Інспектор не проінформував осіб, де вони можуть сплатити штраф, чим викликав масу обурення зі сторони водія та пасажирів. Тож громадяни звернулися до головного міліціонера області з проханням розібратися в даній конфліктній ситуації та дійти до належного компромісу.

Іван Прошковський відразу скерував прохання на термінове вирішення до начальника УДАІ УМВС України у Волинській області Валерія Драко.

«Уже сьогодні по даному факту буде проведено службову перевірку і проінформовано громадян», - зазначив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus