USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Гіль пообіцяв «дати оцінку» своїм прокурорам

20 Жовтня 2010 10:04
На міжвідомчій нараді з питань заборгованості заробітної плати 19 жовтня прокурор області Андрій Гіль «роздавав на горіхи» інспекторам праці, Пенсійного фонду та прокурорам, які недопрацьовують з керівниками підприємств-боржників.
Він дорікав інспекторам з праці та прокурорам, які допускають ріст заборгованості та мляво працюють із правопорушниками й повільно реагують на заборгованість.
«Дякуючи тільки кримінально-правовим засобам ми навели порядок. Аби керівник відчував боязнь перед законом, в першу чергу, і перед тими людьми, яких він наймає на роботу. І якщо ви буде так споглядацьки відноситися до боржників перед Пенсійним фондом – то грош вам ціна. Ми вам теж дамо оцінку, хто не спрацював. І кажете – немає справ кримінальних. От вам яке поле діяльності», – каже Гіль.
Загалом, за повідомленням прокурора, заборгованість по заробітній платі зменшилася починаючи з липня більше як на 10 мільйонів гривень, а до Пенсійного фонду – на три мільйони.
Заступник прокурора області Володимир Троц каже, що заборгованість по сплаті до Пенсійного фонду на економічно активних підприємствах становить близько 11 мільйонів гривень, а по підприємствах-банкрутах – понад 1,6 мільйона гривень. Ще 7,3 мільйона боргу в підприємств, проти яких порушено справу про банкрутство.
Разом з тим, за повідомленням Троца, ні Пенсійний фонд, ні податкова міліція за період поточного року не виявили кримінально-карних діянь на підприємствах боржниках, де заборгованість до Пенсійного фонду сягає понад півмільйона.
А працівники управління в Ківерцівському та Горохівському районах взагалі в поточному році не планували проводити перевірок суб’єктів, які не сплачують кошти. Прокуратура натомість порушила дві кримінальні справи по зловживанню службовим становищем на підприємствах-боржниках в поточному році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
правдолюб Показати IP 20 Жовтня 2010 11:53
Нехай краще оцінить, як прокурори відмазують Романюка від крадіжки зерна
нік Показати IP 20 Жовтня 2010 14:12
нехай покажуть реальні результати роботи, а не надумані і такі які люди не можуть провірити.Особливо про аварії з участю працівників прокуратури
Next Показати IP 20 Жовтня 2010 14:56
Чого ви вчепилися до Романюка з зерном, це не тільки в нашій області таке сталося, а й в інших...Перш як за романюка братися, хай розгребуть те, що до нього було!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus