USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Головного цінового інспектора Волині хочуть звільнити

24 Лютого 2011 08:42
Заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк чекає заяву про звільнення від начальника інспекції контролю за цінами у Волинській області Тараса Куйбіди.
Про це 23 лютого Карпюк повідомив під час ефіру на Волинському телебаченні.
Почувши дзвінок невдоволених волинян, як нарікали на бездіяльність чиновників, які не контролюють ціни на продукти харчування, Карпюк заявив, що «сказав начальнику інспекції: вийдеш з лікарняного – готуй заяву».
Заступник не задоволений тим, що структура займається лише «переписуванням цін», замість того, аби їх контролювати.
«Я думаю, що ця служба (інспекція контролю за цінами, - «ВН») буде реформована. Нам не потрібно стільки органів – інспекція на інспекції сидить, а толку немає. Вона буде об’єднана з якимось підрозділом – або захистом прав споживачів, або управлінням економіки, або іншим», - зауважив Карпюк.
Разом з тим заступник губернатора зазначив, що влада має достатньо важелів впливу на ситуацію з цінами на продукти. Карпюк закликав і волинян «здавати» підприємців, які продають товари з великими надбавками.

«На ринку має бути прейскурант цін, а кожна точка повинна мати цінники. Вони бояться показати свої ціни – соромно. Так не повинно бути», - зазначив Карпюк.

Заступник, відповідаючи на питання глядача про можливість створення державних магазинів на кшталт тих, що були у Радянському Союзі, зазначив, що місцеві ради мають можливість створювати у містах муніципальні магазини, які дозволили б торгувати продуктам за цінами з регульованими надбавками. На рівні держави створювати такі магазини на думку Карпюка немає можливості і необхідності.

Адже загалом підприємці порядні та слухняні, за винятком деяких спекулянтів, - вважає Віталій Карпюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
цвях Показати IP 24 Лютого 2011 09:05
державницький підхід керівника...)) от звільним куйбіду і ціни в той самий день стабілізуються. де ж ви, муж наш державний, раніше були?? а тепер шабльою махаєте, голови рубаєте, звичайно, ціни регулювати та впливати на цінову політику це не міністра по області возить
Василь Показати IP 24 Лютого 2011 09:12
В Карпюка- через його примітивність мислення,рішення завжди одне-звільнить!
Біда Показати IP 24 Лютого 2011 09:25
А Карпюк не багато на себе бере? То банкірів "вчить", то знімати когось хоче, хоча це не його повноваження. А сам в сторонці ... ну слів не вистачає! Це не Карпюка робота викликати "на килим"директорів маркетів, ринків і поговорити про ціни?! Інспекція Куйбіди діє за документами Києва і впливати на ціни не може, а тільки констатувати і доповідати ну Карпюку ... а ось він вживати заходів! А виходить, що Карпюк - нічого й не робить! Ну і призначати або лобіювати призначення в Києві, може губернатор, ну ніяк не Карпюк! Це справжнє "подставлялово" для Климчука, цей Карпюк!
777 Показати IP 24 Лютого 2011 10:10
да шо тут удівлятися миж всі так спішимо в євро союз от тут і ціни в нас вже європейські, нехай ті обранці народні зробили б зарплати ще нам європейські а те когось звілять то нічого не допоможе КЛОУНИ!!!
Сухий Р.Л. Показати IP 24 Лютого 2011 13:01
а хто сказав що звільнити Куйбіду це було рішення Карпюка? не мисліть примітивно народ. це ж зрозуміло чиї це вказівки. згадайте як недавно той самий Куйбіда підставив Волинь по цінам. от хто подставлялово а не Карпюк. не розбираєтесь то не позортесь тут
Гладкий О.О. до Сухий Р.Л. Показати IP 24 Лютого 2011 14:14
що за маячню ви тут пишите? шо значить підставив? ви міністр економіки україни? достименно вододієте інформацією чи можливо знаєте як здійснюється монітринг цінової ситуації в країні? можливо дехто тут і мислить, навіть примітивно, проте девкого мозок взагалі всохся!
інспектор Показати IP 24 Лютого 2011 15:09
Карпюк - ще совєцький хам, а Куйбіда теж не правий. Він одягне білі шкарпетки, пляжні босоніжки під парадний костюм і ходить по ринку, як зачарований. Ніхто й не знає, що то за хлопець. Треба більш жорстко з нашими підприємцями!
до Біда Показати IP 24 Лютого 2011 16:04
ше тупішого комента не читав. ти шо не в курсі шо заступники і голова це одна команда, якою керує голова.як заступник може сам приймати такі рішення?в тебе мозгі вишибло чи їх зроду не було? і взагалі зами мають дуже великі повноваження. трохи поцікався такими питаннями, и як вони практикуються перш ніж писати
Лучано Показати IP 24 Лютого 2011 16:24
Сьогодні на Волині ціни на продукти харчування знаходяться у сфері дії вільних цін. Не чиновники диктують ціни, а ринок. Дивно звучать заяви губернатора та його заступника-підлабузника Карпюка, про те що вони зробили для волинян: і борошно повинно бути по 3,50-3,80 за кг., і те що вони будуть підприємців штрафувати і закривати. Питання: як можна штрафувати підприємців фізичних осіб? А ні як, немає правових підстав. А ще дивніше - чому піднялись ціни на хліби масового вжитку. Виходить забрехались чиновники. Говорять одне, а ринок диктує свої умови. Тому що не має державних підприємств і державних ринків та виробників, які б контролювали державні інспекції. Усі стали приватниками. А приватникам чиновники не указ, хто відкупить, а хто й пошле подалі. ось і маємо картину губернатор,Карпюк роблять вигляд що щось роблять для народу, а народ йде в магазин і дивується чому ціни ростуть і далі після слів чиновників. А ціни і будуть рости тому що заклали в ЗУ Про бюджет на 2011 рік ріст мінімальної зарплати, ростуть в цінах паливно-мастильні матеріали, запчастини НКРЕ України щомісяця піднімає ціни на електроенергію для промислових підприємств. Ціни на газ зросли три рази за 2010 рік для інших споживачів. Час покаже хто зробив для України хоча б щось, а хто прозасідався. А поки для волинян радісна новина Клімчуку продовжили термін перебування на державній службі ще на 5 років. напевно за заслуги у боротьбі з ростом цін.
Ковель Показати IP 24 Лютого 2011 16:36
Може Карпюк звільнити Куйбуду? Чи не може? То не питання. Куйбіду Київ поставив, він і звільнить. Але від цієї мишиної возні ціни на Волині не стабілізуються і не знизяться. Може хлопцям потрібно домовитись і спільно працювати на благо волинян, а не ганьбити один одного.
ринок Показати IP 24 Лютого 2011 16:55
Так, ситуація складна! та повірте найважче сприймати брехню можновладців! РИНОК найкраще регулює всі відносини, тому забагато "переведення стрілок". Які закони - така і ситуація! необхідно було провернути аферу з гречкою, вивезти в братню державу, от і пропала вона з ринку, звідси і ріс цін! проте якщо хтось з цього "нагрівся" то неодмінно потрібно знайти "крайнього", в даному випадку держінспекцію цін. Хотілося б більше почути: які "Важелі впливу" мав на увазі Карпюк? Як можна контролювати фізичних осіб? та ще спитати Карпюка, яка торговельна надбавка на хліб? просто ганебно когось паплюжити, не володіючи достатніми знаннями в ціновій сфері!
нововолинськ Показати IP 24 Лютого 2011 22:56
вчора в магазині біля нашого будинку борошно коштувало 6 грн! сьогодні вже по 3,80. так шо говоріть тут чи не говоріть а треба дивитись на результат. мені всеодно які вони мають важелі впливу, головне шо мають.
1 Показати IP 25 Лютого 2011 00:37
Хай Карпюк покаже приклад, як ціни тримати-в кіоск його на тиждень.
І розпочнеться на Волині 5-річчя цінового стабілізєца... Показати IP 25 Лютого 2011 11:33
І розпочнеться на Волині 5-річчя цінового стабілізєца...
Lfy Показати IP 25 Лютого 2011 11:50
ну ви всі такі смішні! ну якшо по всій Україні ростуть ціни то як на волині чиновники можуть стримати ріст цін???? чи тим більше стримати підвищення тарифів, цін на газ і паливо! це загальноукраїнська тенденція, а не обласна.
Скоро весна Показати IP 25 Лютого 2011 12:02
Питання треба ставити до тих, хто встановлює ціни та регулює. Саме обласна адміністрація наділена повноваженнями по встановленню граничних ціни, обмежень торговельної надбавки та інше. Відповідно повинні прийматися розпорядження голови адміністрація для стабілізації цінової ситуації у Волинській області. Інспекція контролює ціни коли є механізми їх встановлення та регулювання. Цінники на ринках, згідно правил торгівлі, повинні перевіряти управління прав захисту споживачів, частково податкова служба в межах своїх повноважень.
Валя С Показати IP 25 Лютого 2011 12:22
Ціни зростають по всій Україні. Тільки деякі області, м'яко кажучи, показують на верх неправдиві ціни для того щоб Азаров прозвітувався Юнуковичу, що в нас нема росту інфляції та відсутній ріст індексу цін. Статистика показує одне, інспекція з контролю за цінами інше, обласна адміністрація хоче бачити зовсім інші ціни. А народ іде і купляє по тих цінах, які їм диктують підприємці. Ефективних методів регулювання цін не має. Штучне стримування ні до чого хорошого не призведе. Власних виробників і власної продукції повинно бути вдосталь, законодавство про добросовісну конкуренцію та більш жорсткі методи покарання ось тоді буде ефект. Привізну продукцію, яка проходить через не одні руки, важко проконтролювати, а особливо коли продукти харчування завозять з інших областей України, а сировину з інших держав.
Не Помаранчевий Показати IP 25 Лютого 2011 15:04
А Хто знає чому Карпюк у 2004 році кинув гербову печатку і ключ від кабінету,коли був головою Ковельської райдержадміністрації при Кучмі-Януковичу і як обшпарений утік до Києва??? І при Помаранчевих 5 років у Києві лакеєм був не аби яким!!! Квартиркою в столиці за якісь "за заслуги" обзавівся.А потім в 2010 р.втік від Помаранчевих з Києва до Луцька-де вже рік лає Помаранчевих на чому світ стоїть.Перевертень спить і мріє Губернатором Волині стати!!!
Аукціон Показати IP 25 Лютого 2011 15:52
А може вже кимось продається посада начальника держінспекціїї цін у Волинській області??? Але ж цінова інспекція Волині хабарів НЕ БЕРЕ !!! Тому "відбити бабки",які хтось хоче заплатити за посаду тут нікому не вдасться.Арештують правохоронці.Такі традиції у Волинських ціновиків-працювати ЗА ЗАКОНОМ!!!Такі вимоги і Президента Януковича.Доречі.
45326 Показати IP 25 Лютого 2011 16:51
так Клімчук тоже при помаранчевих не сидів без роботи, а займав неабияку посаду. і не тільки він. багато хто так робив і робить.якшо він досвідчений посадовець і професіонал то буде працювати за будь-якої влади.
для 45326 Сьогодні 16:51 Відповісти Показати IP 25 Лютого 2011 18:43
Ну й ти зрівняв:дипломата-Клімчука і голову колгоспу Карпюка...
45326 Показати IP 25 Лютого 2011 22:03
Справа не в тому, а в тому що вони і багато інших не переставали працювати при помаранчевих. і це не свідчить про них негативно. звичайно є різниця між головою колгоспу, області чи країни. важливо який він той голова. і що не говоріть але стільки скільки зробив Карпюк для району не зробили усі його заступники разом узяті.
Не помаранчевий??? Показати IP 26 Лютого 2011 12:05
А Хто знає чому Карпюк в кінці 2004 році кинув гербову печатку і ключ від кабінету,коли був головою Ковельської райдержадміністрації при завершенні епохи Кучми-Януковича і як обшпарений утікав до Києва з Ковеля??? Від чого і від кого втікав??? Що він такого зробив в Ковелі,що треба було геть втікати???Кажуть там криміналом пахнуло???
45326 Показати IP 26 Лютого 2011 22:45
його біографію не слідкував.але був присутній при його останній промові перед ковельським "майданом". народ на нього взївся тільки через те шо всі тоді підтримували дебілкуватих помаранчевих, а він був ще тоді за Януковича. от і все. тоді кожен хто проти Ющенка був ворогом народу. ніяким там криміналом і не пахло. ні в одній кримінальній чи корупційній справі Карпюк не був і не є замішаний. це факт
до Не помаранчевий??? Показати IP 27 Лютого 2011 16:13
а поконкретней? в каких делах и когда Карпюк был связан с криминалом? как по мне так полный бред. если кто и связан с криминалом, как например следующий после Карпюка глава района, так он сразу и погремел в тюрьму
cruiser Показати IP 28 Лютого 2011 08:47
доречі не втікав він ніколи. він ще довгий час пробував у Ковелі. можна логічно помислити, після голови району на якій посаді в Ковелі він ще міг працювати? якби був поганим керівником то в Київ ніхто б його не брав. і нема у цьому нічого кримінального чи поганого що він поїхав працювати в Київ. не пенсіонер, в розквіті сил, зі своїми керівними і організаторськими здібностями пробився собі чоловік.
Кримінал Показати IP 28 Лютого 2011 09:33
Карпюк "відкуплювався" зовсім не за професійні афери, а за свої чоловічі "походеньки". Та це його не характеризує, як поганого чиновника: чому Клінтону можна, а йому ні? А от для району він таки правду старався! І старається досі! за це вже заслуговує поваги...
Сухий Р.Л. Показати IP 28 Лютого 2011 10:25
на Ковельщині Карпюка поважають. І відомий пан Карпюк як трудолюбивий і вимогливий керівник. Правда ще й дуже суворий і правда, що його бояться. Але йому треба віддати шану за його працю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus