USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Григорій Гуртовий – «Людина року 2009» на Волині

28 Грудня 2009 18:48
Відомого історика й краєзнавця Григорія Гуртового названо на Волині «Людиною року-2009» за версією Волинської організації власкорів всеукраїнських ЗМІ, які акредитовані в краї.
 Диплом про визнання серед експертів і журналістів знаному в Україні краєзнавцеві урочисто вручено сьогодні, у день його 85-річчя.
Заслужений працівник культури України Григорій Гуртовий ще й донині є директором Торчинського народного історико-краєзнавчого музею, який він сам заснував більше півстоліття тому. Цей музей відомий не лише в Україні, але й за кордоном. Він став головною справою його життя. Тепер тут налічується більше 15 тисяч експонатів, чимало з яких ентузіаст придбав за власні кошти. Свої пошукові здобутки в дослідженні історії Волині Григорій Гуртовий виклав у восьми книжках, серед яких особливу популярність здобули такі видання, як «Волинь - край козацький», «Торчин - передзвін віків», «Євреї міста Торчин».
Унікальним є надруковані ним дослідження про гетьманів Ружинских, які походять з Волині, в тому числі й славного українського гетьмана Богдана Ружинського - попередника гетьмана Богдана Хмельницького. Григорій Гуртовий - лауреат волинської обласної премії імені Миколи Куделі, імені Лесі Українки «Одержимість», почесний професор низки волинських вузів - мріє ще відкрити пам’ятник західноукраїнським селянам, які в перші післявоєнні роки врятували від голоду десятки тисяч біженців зі Сходу. Одним із них був і сам Григорій Гуртовий, для якого Волинь згодом стала другою батьківщиною, - повідомляє УКРІНФОРМ.
Довідково:
Волинська організація власкорів всеукраїнських ЗМІ першою в Україні 1992 року започаткувала рейтингове опитування, визначивши «Людину року-92» на Волині. І лише в 1996 році з’явилася нинішня загальнонаціональна програма «Людина року» в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
OrestN Показати IP 28 Грудня 2009 21:55
а хіба ж він не був у списку волинського губернатора на отримання "запорожця"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus