USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Грип на Волинь прийде у середині грудня

11 Листопада 2010 13:35
Епідемію грипу на Волині прогнозують в середині грудня, поки ж – ситуація стабільна.
Про це йшла мова 11 листопада під час засідання колегії управління охорони здоров’я Волинської ОДА.
Як розповіла заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Марія Гогоша, моніторинг захворюваності на гострі респіраторні інфекції та грип в області показує, що за останній тиждень кількість хворих складає 37,5 на 10 тисяч населення. При цьому, каже вона, допустимий епідеміологічний поріг становить 75,5.
За 44 тижні року на ГРЗ захворіло 3 914 волинян, 158 з них довелось госпіталізувати, а 115 хворих – діти.
За останній тиждень епідеміологічний поріг захворюваності знизився на 7,6%, а захворювання на грип взагалі не реєструвались.
Начальник облуправління охорони здоров’я Ігор Ващенюк додає, що епідемію грипу слід чекати в середині грудня, наразі ж до спалаху сезонних інфекційних хвороб волинянам треба готуватись за допомогою імунізації.
За словами заступника головного санітарного лікаря області Миколи Яцини, попри те, що до епідемії Волині ще далеко, з жовтня кількість хворих на ГРЗ почала поволі зростати. З вересня нинішнього року, стверджує він, в області зареєстровано 22 707 випадків гострих респіраторних інфекцій.
«Погодні умови сприяють тому, що немає такого активного поширення, а відтак і епідемії», – пояснює він.
Додатково:
Для надання медичної допомоги інфекційним хворим у лікувально-профілактичних закладах області розгорнуто 536 інфекційних ліжок. У центральних районних та міських лікарнях функціонують 19 інфекційних відділень, а обласна інфекційна лікарня має 210 ліжок та ізолятори на 15 ліжок. В разі потреби в області перепрофілюють 495 додаткових ліжок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus