USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Як «моржі» весілля гуляли. ОГЛЯД ПРЕСИ

28 Січня 2010 16:05
«ВН» пропонують читачам дізнатися: про що цього тижня написали волинські газети.
Газета «Вісник + К» розповіла своїм пошановувачам про те, як тернополянка Тетяна та чех Томас зіграли своє весілля в ополонці.
«Обряд відбувся, як і годиться, за участі священика, родини і друзів пари. А пікантності дійству додало те, що наречена є вагітною», - пише газета.
Рік тому тернополянка виїхала до Чехії, де й познайомилася з Томасом, який, як і вона любить моржувати.
Одяг у наречених також відповідав урочистості. «Тетяна була одягнена у білий купальник і білу фату. На ногах мала чобітки. Томас замість фрака одягнув чорні плавки, причепивши до них квітку», - пише «Вісник + К».
«Волинська газета» надрукувала матеріал про те, як волинські моржі купалися в цуманському ставку на Водохреще.
На одній із приватних водойм, що в селищі Цумань Ківерцівського району, місцеві любителі крижаної купелі вирубали широку ополонку.
Після освячення води в ополонці скупалися моржі, серед яких було чимало й жінок. Їх підтримав і депутат Волиньради, отаман козацтва Петро Олешко. Він іще й відсалютував із козацької гармати.
Гості дійства мали змогу поїсти гарячої юшки, звареної там же, в польових умовах.
Про те, як міська влада турбується про безпритульних, щоб ті не замерзли в 30-градусний мороз, написав «Луцький замок».
«Міським коштом закуплено продукти. А працівники обласного управління МНС встановили біля залізничного вокзалу намет і польову кухню», - пише газета.
Такий пункт  працюватиме цілодобово, а вночі територія освітлюватиметься, запевняє «Луцький замок».
Газета «Відомості.ua» розповіла читачам про те, як колишній голова спостережної ради ТОВ КБ «Західінкомбанк», депутат Луцькради Василь Гаврилишин «заробив» свої мільйони, через які досі сидить під вартою.
Автор статті Геннадій Карпюк розповів, що, крім КБ «Західінкомбанк», у структурі цього банку було кілька кредитних спілок, підприємства, частина з яких були оформлені на родичів банкіра.
 «Таким чином разом із членами «гуртка» вкладників упродовж двох літ увійшло чимало коштів – у другу кредитну спілку понад 200 мільйонів гривень, а в першу – вп’ятеро менше», - пишуть «Відомості.ua».
«Волинь-нова» на своїх сторінках розмістила статтю про те, як на Волині готуються до «Євро-2012». Мається на увазі будівництво та реконструкція автомобільних доріг міжнародного значення.
ПП «Рембуд-плюс», у штаті якого аж п’ятеро працівників виграло тендер на проведення автодорожних робіт на міжнародній трасі першої категорії. За будівництво та реконструкцію двох ділянок, загальною протяжністю більше п’яти кілометрів, підприємство отримало аванс у сумі 1 мільйон 200 тисяч гривень. 
Гроші не були відроблені. Договори з субпідрядниками укладені не були.  Втім, Волинський господарський суд прийняв рішення про те, що підприємство – майже банкрут - буде працювати на автошляхах Волині.
Тема номеру газети «Сім’я і дім» - «Важко бути Богом». Стаття Олександра Сінкевича розповідає про те, як лікують численні цілителі від усяких хвороб та напастей.
«Прозорливий отець Василь зніме родове прокляття», «Отець Олександр звільнить від алкогольної залежності», «Матушка Порфирія позбавить вінця безшлюбності»… Десятки оголошень такого змісту за окупованою на стовпах площею перевершують розміри політичних білбордів», - пише «СіД».
«Монахи-цілителі» живуть у величезних маєтках з охороною, їздять на подарованих автомобілях. Вони не наполягають на молитві, сповіді й покаянні прихожан. За гроші скаже все, чого хоче почути людина. Бо «психологію вони студіювали набагато ліпше, аніж політичні креативники».
Колишній наркоман з 20-річним стажем Валерій розповів «СіДу» про те, як після відвідин однієї з таких «матушок-провидиць», три дні планував самогубство.
«Коли вже йшов топитися, ноги самі мене понесли до храму. Не знаю, що сталося, але після молитви відпустило. У церкві не було чудотворних ікон, наш батюшка ніколи не славився як цілитель, але … я молився і плакав. Відтоді не маю потреби в наркотиках та алкоголі», - розповідає Валерій.
Українське законодавство як і Конституція не забороняє нікому назватися Месією чи Сином Божим. У Міністерстві здоров’я нині зареєстровано 450 цілителів. Кожні три роки вони мусять проходити атестацію.
«Коли хтось стверджує, що він, а не Бог, допомагає – це вже шарлатанство. А якщо хтось думає, ніби йому допоміг не Бог, а людина – це ще більший гріх. Помилка у тому, що людина схильна вірити не духом, а вухами», - запевняє протоієрей отець Ігор Бігун.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus