USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як призначатимуть заступників голови облради, - думка експертів

23 Листопада 2010 12:39
Посада першого заступника голови облради відійде до квоти Партії регіонів, - вважають експерти Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу.

Про це йдеться 23 листопада у щотижневому Аналітичному підсумку подій тижня, підготованому Центром.

Нагадаємо, 18 листопада на посаду голови Волинської обласної ради був обраний Володимир Войтович, якого підтримали провладні фракції облради.

Переможці повинні визначитись з претендентами на посади заступників голови облради та голів депутатських комісій. На думку експертів, посада першого заступника голови облради відійде до квоти Партії регіонів. Остання, не виключено, може запропонувати на цю посаду Олександра Курилюка, який поки що працює заступником голови облдержадміністрації», - вважають експети.

Посада заступника голови обласної ради може відійти до квоти менших партнерів партії влади. Оскільки, Борис Загрева (Єдиний Центр) пішов працювати до свого однопартійця і друга по студентській лаві в МНС, а Святослав Кравчук (Фронт змін) очікує свого призначення на посаду заступника луцького міського голови, то ймовірним кандидатом на вакантну посаду може стати Сергій Слабенко («Наша Україна»).

Можливі і інші варіанти, як то висування на посаду заступника когось із менш «розкручених» політиків, наприклад з числа депутатів-мажоритарників.

Третій варіант передбачає обрання на керівну посаду в облраді когось із фракції ВО «Батьківщина». Таким чином буде повернуто борг депутатам-«бютівцям», що підтримали Войтовича, а з другого боку - завдано морального удару по позиціях «тимошенківців», які били себе в груди обіцяючи не йти на союз з «регіоналами».

Описаний вище варіант подій найбільше влаштовує Анатолія Вітіва та інших депутатів від ВО «Свобода», які прогнозовано заявили про перехід до опозиції, - вважають експерти. Адже в такій ситуації на фоні політичних поразок ВО «Батьківщина», вони виглядатимуть більш щирішими опозиціонерами і матимуть більше шансів отримати підтримку протесаного електорату на парламентських виборах.

Крім того, більшості в облраді треба ще поділити посади у депутатських комісіях. Тут вже кожен зможе отримати свою компенсацію за співпрацю, - кажуть експерти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Гість Показати IP 23 Листопада 2010 14:05
Що це за шарашкіна контора оцей центр, ви взагалі там думаєте перед тим як таку ахінею писати. То про Грицюка шо він піде в зами до Романюка то ше шось. Ну це маразм і брєд просто. Піде Слабенко???!!! чи хтось з Батьківщини???!!! ну ідіоти...
Стрийко Показати IP 23 Листопада 2010 14:33
Може центр і шарашкіна контора, а Грицюка працевлаштувати все-одно треба. Не може ТАКА людина не бути на посаді. Мій прогноз - буде замом у Романюка. На худий кінець - головою бюджетної комісії в облраді
Хто такий стрийко?! Показати IP 23 Листопада 2010 15:25
Ти шо повідомлення не читаєш, Грицюк заявив що не піде до Романюка в заступники, а бажає працювати в бюджетній комісії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus