USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Янукович згадав про волинських шахтарів

30 Серпня 2010 11:22
З нагоди Дня шахтаря п’ятьом працівникам державного підприємства «Волиньвугілля» присвоїли звання «Заслужений шахтар України».

Відповідний указ «Про відзначення державними нагородами України працівників вугільної промисловості» 27 серпня підписав Президент України Віктор Янукович.

Згідно з указом заслуженими шахтарями стали такі працівники ДП «Волиньвугілля»: електрослюсар відокремленого підрозділу «Шахта № 9 «Нововолинська» Ростислав Буйвол, машиніст відокремленого підрозділу «Шахтоуправління «Нововолинське» Віталій Хомяк, бригадир відокремленого підрозділу «Шахта Бужанська» Петро Луцюк та виконувач обов'язків генерального директора державного підприємства «Волиньвугілля» Іван Костик.

Як ідеться в указі, шахтарів відзначили «за вагомий особистий внесок у зміцнення енергетичного потенціалу держави, багаторічну самовіддану шахтарську працю, високий професіоналізм та з нагоди 75-річчя стахановського руху і Дня шахтаря»

Загалом згідно указу цього річ до Дня шахтаря Янукович відзначив 136 українських гірників. Серед відзнак – орден «За заслуги», «За мужність», «За доблесну шахтарську працю», Княгині Ольги, медаль «За працю і звитягу», «За врятоване життя».

Довідково:


День шахтаря — професійне свято працівників вугільної промисловості України, професійне свято шахтарів ще з часів СРСР. Відзначається щорічно в останню неділю серпня.

День шахтаря вперше відзначався у зв'язку з тим, що в ніч із 30 на 31 серпня 1935 р. шахтар Олексій Стаханов встановив рекорд, що послужив початком стахановского руху.

Для багатьох міст Донбасу День шахтаря є головним святом і відзначається концертами просто неба та народними гуляннями. День міста Донецька відзначається у День шахтаря.

Свято встановлено в Україні «…на підтримку ініціативи працівників вугільної промисловості…» згідно з Указом Президента України «Про День шахтаря» від 16 серпня 1993 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus