USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Європа не хоче нелегалів з України, але «відстійник» нам розширить

22 Січня 2010 10:57
У пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, який розташований на території Волині в селі Журавичі за кошти Євросоюзу планують розширити на 350 місць для нелегалів та збільшити кількість персоналу на 100 штатних одиниць.
Таку інформацію повідомив заступник директора пункту, майор міліції Валерій Новосад.
Крім того, за його словами, не всіх нелегалів вдається відправити назад до рідної країни.
«Ми працюємо з вересня 2008 року. За цей час у пункті перебували 441 особа. З них лише 60 повернулися до країни походження. Нікому з них не було надано статусу біженця», - розповів Валерій Новосад.
Для того, щоб Польща передала Україні людей, які потрапили до Європи, нелегально перетнувши українсько-польський кордон, треба ще довести, що саме тим шляхом вони втрапили на Захід, -кажуть прикордонники.
«Іноді люди навіть не знають, як вони потрапили в Європу. Вони розповідають,  що прилетіли до Москви літаком, сіли в автомобіль, а як їхали – невідомо. Чи перетинали вони український кордон, чи білоруський – довести складно», - каже старший офіцер по роботі з іноземцями, дізнання та адміністративного провадження Луцького прикордонного загону, майор Віктор Хижняк.
У тому, що в Україні не буде багато нелегалів, переконує й начальник відділу європейської інтеграції управління міжнародного співробітництва і європейської інтеграції Волинської ОДА Олександр Ковальський.
«Дехто говорить про сотні, тисячі або сотні тисяч таких людей. Але це не є великою проблемою. В Євросоюзі прекрасно розуміють, що Україна не може влаштувати всіх нелегалів. Міністерство закордонних справ України веде відповідні переговори з Росією, Пакистаном, щоб повертати таких іноземців у країну їх походження», - запевняє чиновник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
НИКОЛАЙ Показати IP 22 Січня 2010 13:04
НА СОДЕРЖАНИЕ НЕЛЕГАЛА УКРАИНА ВЫДЕЛЯЕТ В МЕСЯЦ БОЛЬШЕ СРЕДСТ ЧЕМ МНЕ ПЕНСИЮ ЗА 44 ГОДА РАБОТЫ НА ЦЮ ДЕРЖАВУ. ДУРАК Я. НА КОГО Я РАБОТАЛ.ОХ И САМОСТИЙНАЯ ЭХ И НАЦИЯ ПЕРЕД ЧУЖИМИ ЗАМОРДОВАТЬ СВОИХ БЫЙ СВОИХ ЩОБ ЧУЖИЕ БОЯЛИСЬ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus