USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Інспектори виловлюють ягідно-грибних браконьєрів

20 Липня 2010 11:57
У лісах та на болотах Волині тривають рейди працівників Державної екологічної інспекції в області – екологи контролюють заготівлю ягід і грибів.

Про це повідомила прес-служба обласної екоінспекції.

Зі слів екоінспекторів, на 16 липня екологи затримали 47 збирачів лісових дарів, які заготовляли ягоди та гриби без лісових квитків або з іншими порушеннями природоохоронного законодавства. Усі правопорушники притягнуті до адміністративної відповідальності.

Інспектори нагадують ягідникам-порушникам, що інспекція проводить рейди та штрафує сумнівних збирачів на виконання розпорядження облдержадміністрації від 8 червня «Про організацію заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійснення побічних лісових користувань».

Саме для контролю за сезонним збором дикорослої продукції створені районні комісії.

Заодно екологи попереджують, що «збір, заготівля, в тому числі закупівля у населення з метою подальшого продажу дикорослих плодів, ягід, горіхів, грибів, лікарсько-технічної сировини тощо або продуктів їх переробки в порядку спеціального використання проводиться на основі лімітів, затверджених органом виконавчої влади, та дозволів (лісових квитків), виданих постійними лісокористувачами або власниками лісів області».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
розочка Показати IP 20 Липня 2010 15:10
Ніяк людям не дихнути, і там селянам кисень перекриють, хай інспектори спробують самі на брати тих ягід чи грибів, особливо якщо врахувати те, що ягоди цього не дуже вродили... Що влада не може нічого іншого придумати
Знаючий Показати IP 20 Липня 2010 19:39
Держекоінспекція притягує до адмінвідповідальності тільки тих хто здійснює закупівлю ягід заробляючи на цьому не погані кошти і не сплачують взагалі ніяких податків, а селянам платять копійки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus