USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині мисливці переслідували браконьєрів: одного упіймали

8 Грудня 2014 10:17
Працівники державного підприємства «Мисливське господарство «Звірівське» виявили групу із 8 браконьєрів. При цьому одного із них затримали. Чоловік каже, що «прийшов на гриби», - інформує Громадське.Волинь.

Подія трапилася у неділю, 7 грудня.

Як розповідає директор «Звірівського» Ярема Байда, вранці він почув звуки пострілів, що лунали з польових територій господарства. Зорієнтуватися, звідки саме стріляли, допомогло те, що пострілів було близько 20.

Разом із виконувачем обов’язків заступника директора Юрієм Бесарабчуком та лісниками вони попрямували за «стрілками» та виявили на полі, що в межах «Звірівського», 8 чоловіків.

Зі слів Яреми Байди, у цьому сезоні полювати в мисливському господарстві взагалі заборонено, тому працівники «Звірівського» почали переслідувати браконьєрів. Ті ж розділилися: одному передали дві рушниці, іншому тушу вбитого кабана. А решта – 6 мисливців почали спішно витікати без багажу.

В результаті працівникам «Звірівського» вдалося піймати лише чоловіка, який ніс тушу кабана. Ним виявився мешканець Луцька Микола Нашков. Чоловік кинув тушу та намагався втікати вже без неї, однак невдало.
Після того, як на місце прибули активісти «Правого сектору» та «Самооборони Волині», Нашков почав розповідати, що насправді пішов у поле «гуляти» та «збирати гриби». При цьому на куртці чоловіка видно кров від підстреленого кабана. Цей факт він пояснював тим, що нібито побачив мертву тушу і вирішив занести додому.

Лише коли на місце прибули правоохоронці, із документів Нашкова вдалося встановити, що на нього зареєстрована мисливська гвинтівка 12 калібру, а також те, що він член Українського товариства мисливців та рибалок.

Поряд знайшли криваві сліди від туші та сліди інших мисливців. Неподалік на березі невеликої річки Конопельки, що протікає через «Звірівське», правоохоронці виявили туші ще 3 убитих кабанів.

Зі слів Яреми Байди, ймовірно, це не всі постраждалі, бо кабани із «весняного виводку» і ще досі ходять групами разом із своєю маткою. Оскільки стріляли картеччю, а пострілів було багато, могли поранити й інших кабанів.

«Попсували все стадо… і це ж не з голоду вони стріляли, заради розваги. От з цього, зокрема, розпочинаються всі проблеми в країні. Це ж не вороги кабанів нищать, наші люди», – каже Ярема Байда.

З його слів, компенсувати за кожного вбитого кабана державі браконьєри мають по 10 тисяч гривень.

Вже сьогодні туші обіцяють віддати на експертизу, щоб м’ясо не попсувалося, і після дослідження була можливість їх реалізувати.

Крім того, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що 16 листопада на території того ж «Мисливського господарства «Звірівське» браконьєри знищили трьох оленів, а голови забрали як трофеї. Працівники господарства кажуть, що до цього може бути причетним новий керівник господарства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Водій Показати IP 8 Грудня 2014 10:45
Бидло.
рибалка Показати IP 8 Грудня 2014 10:55
Відстрелити цій бидлоті я...я
рома до рибалка Показати IP 8 Грудня 2014 10:56
мяско зловили.видно не подилили
Андрій до рома Показати IP 8 Грудня 2014 11:08
Та скільки там того мяса. Тварин шкода.
Павло Показати IP 8 Грудня 2014 11:16
Щось аж занадто часто почали згадувати того БАЙДУ і звірівське лісництво!мабуть не просто так!!!!!!!
своя до Павло Показати IP 8 Грудня 2014 21:36
Бо Шпорук тишком нишком все робив,бабло в карман і всім добре,а Байда озвучує браконьєрство і всі про це знають,того тепер і чути про Байду і Звірівське
Greenpeace Показати IP 8 Грудня 2014 11:16
Нашков Микола Іванович - приватний підприємець, Адреса: 45603, Струмівка Луцького р-ну, вул. Рівненська, 143. займається каменем. Чи часом не цей пан і був затриманий? Якби волинські новини надали повну інформацію, чи заплатив штраф чи не заплатив. Якщо ні, то я думаю скоро настане народний суд! Закон для всіх!
Таня до Greenpeace Показати IP 8 Грудня 2014 11:28
Та він це. От тільки, зщо ви йому зробите? Одне бла-бла
знаю Показати IP 8 Грудня 2014 12:54
Що тут скажеш? Наглість браконьєрів перейшла межу.... але що тут знову робить Пр.Сек. що без них і браконьєрів слабо спіймати? скрізь вони... фууууу, певно мяса захотіли. та й так щось тут нечисто..вже аж занадто близько підійшли до підприємтсва і ще аж 20 пострілів ....
Всезнайко Показати IP 8 Грудня 2014 15:11
Тож на нраді сказали, що треба звести до мінімуму кількість кабанів, от хтось і виконує вказівки, а чоловік знайшов трупика і ніс собі...
лісовик Показати IP 8 Грудня 2014 19:29
А де була єгерша Орися?!!Чому не патрулює свій обхід?Чи це можливо вона там влаштовує браконьєрку для своїх друзів з с.Струмівка,щоб підставити нового директора.А Байда виконує свою роботу,от і ловить браконьєрів,не те що Шпорук який вмів тільки оленів програвати в карти і на все закривати очі.
0:33 Показати IP 9 Грудня 2014 00:33
до речі ці угіддя вже не належать Звірівському мг.... це територія сільради...так що любязні хай розбираються хто що і кому..... а Байда то дуже крепкий "ЛЮБИТЕЛЬ ПРИРОДИ" ..." в.о.заступника Бесарабчук "... вже хоч би не позорились це посміховисько на люди виставляти
Зватитьп....ти Показати IP 9 Грудня 2014 10:07
Умнікі, напевно тепло сидіти за компом і критикувати людей. Значитьщосуботи і щонеділі берете Байду за гриву і разом іздите ловите браконєрів. Думаю Байда не відмовить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus