USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Іваничі «по вуха» в смітті. На нове звалище немає грошей

7 Грудня 2009 16:27
Райцентр Іваничі негайно потребує нового полігону для побутового сміття. Проте грошей для побудови сміттєзвалища ні в обласному, ні в місцевому бюджеті немає. Відтак обласна екоінспекція погрожує штрафами за порушення екології.
 
Як повідомляє прес-служба обласної екоінспекції, сьогодні експлуатація існуючого селищного сміттєзвалища твердих побутових відходів здійснюється з порушенням норм екологічної безпеки. Полігон переповнений, під’їзд до нього ускладнений. До всього, на звалищі постійно спалахують пожежі.
 
Щоб вирішити проблему, треба негайно будувати новий полігон. Взагалі-то, його вже планували будувати ще в 2005 році. За кошторисом, потрібно було 700 тисяч гривень. Влада просила з держбюджету 350 тисяч гривень і таку ж суму пообіцяла виділити сама. Гадали завершити побудову полігону в 2007-му. Проте через відсутність коштів роботи навіть не розпочалися. Нині екоінспекція наполягає: шукайте кошти і будуйте сміттєзвалище. За півроку, може й раніше, мешканця Іванич не буде куди скидати сміття. Отоді на селище чекають штрафи.
 
Не ліпша ситуація зі сміттям у селах району. За словами екоінспекторів, у сільських радах узагалі не вирішується питання оформлення необхідних документів на користування земельними ділянками під сільськими сміттєзвалищами. В більшості сільських радах району місцеві програми поводження з відходами не розроблені, схеми санітарної очистки населених пунктів відсутні, не розроблені та незатверджені паспорти місць видалення відходів.
 
Загалом, під час перевірки дотримання природоохоронного законодавства щодо безпечного зберігання сміття були виявлені порушення на територіях Жашковичівської, Колонської, Луковичівської, Милятинської, Мовниківської, Морозовичівської, Мишківської, Павлівської, Переславичівської, Поромівської, Радовичівської, Риковичівської, Старопорицької, Тополищенської сільських рад. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus