USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Із життя монахинь: престольний празник у Старосільському монастирі. ФОТО

22 Січня 2010 16:57


У день пам’яті святителя Василя Великого у Старосільському жіночому монастирі відзначили престольне свято храму обителі. Престол храму святителя Василя Великого був освячений 25 листопада 2006 року.
 
Із благословення митрополита Луцького і Волинського Ніфонта урочисту Божественну Літургію очолив духівник обителі ігумен Онуфрій (Куц). Священику спів служили будівничий монастиря ігумен Аліпій (Сапіга) та священик обителі ігумен Ігнатій (Шнайдрук).
 
 

 
Перед святковим Богослужінням отець Онуфрій згідно церковного Уставу звершив водосвятний молебень.
 
 
 
Після хресного ходу отець Аліпій виголосив повчальну проповідь, передав вітання та благословення архіпастиря, від себе та священиків привітав ігуменю Анастасію (Левчук) та сестер обителі з престольними святом храму обителі. Побажав мудрості і терпіння у нелегкому несінні монашеського хреста.
 
 
 
У храмі можна приложитися до ікони святої рівноапостольної Марії Магдалини з часткою мощей святої. Також тут є ковчег із мощами 50 святих Божих угодників.
 
 
 
Із благословення владики в храмі є Іверська ікона Божої Матері, написана на Афоні спеціально для Старосільського монастиря.
 
 
 
Свято-Троїцький жіночий монастир знаходиться в лісі на території колишнього військового містечка поблизу села Старосілля Маневицького району.
 

 
Після розформування військової частини, територію містечка та споруди пограбували мародери. Проте сестри своєю кропіткою працею та за підтримки добрих людей сподіваються незабаром перетворити це занедбане місце на духовний оазис.
 
 
 
В монастирі побудували приміщення для дитячого табору, котрий уже розпочав приймати діток на цьому святому місці, - повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ.
 

 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus