USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Діти сонця» та кольорові шкарпетки. Флешмоб у Луцьку

21 Березня 2014 17:11
У центрі Луцька влаштували флеш-моб, аби привернути увагу до проблем сімей, які виховують дітей із синдромом Дауна.

Флеш-моб «Кольоровий Луцьк» відбувся на Театральному майдані Луцька сьогодні, 21-го березня.

Люди зібралися гуртом із різнокольоровими шкарпетками, які прикріпили на куртки чи сумки. Так вони привертають увагу суспільства до проблем дітей із синдромом Дауна та сімей, які їх виховують. Захід відбувся у рамках акції Lots of Socks (Сила силенна шкарпеток). Зазначимо, що ця акція відбувається 21 березня, у Міжнародний день людини із синдромом Дауна, у 64 країнах світу.

«У суспільстві є стереотипи, що це вже все, діти хворі, безнадійні. От, буває, що тьотя в поліклініці скаже, що дитина не доживе і до 5 років, а люди впадають у паніку, депресію, не треба слухати таких, усе не так страшно, як здається. І взагалі, нас не треба шкодувати, а нас необхідно сприймати такими, якими ми є. Бо ми відчуваємо суспільний тиск», - говорить психолог-волонтер, яка працює із дітьми й сім’ями, де є хворі,- Людмила Шикалюк.

Вона закликає усіх, хто зіткнувся з проблемою, приходити за допомогою у ВОГО «Даун-Синдром». Тут, розповідає, допомагають з реабілітацією дітей, працюють логопеди, психологи, проводять розвиваючі ігри, зокрема по програмі, яку розробили в Оксфорді.

«Наші діти трохи інші, їх називають «дітьми сонця» і «дітьми Бога». І ми їх любимо такими, якими вони прийшли на цей світ. Кажуть, якби не було музики, світ був би помилкою. А ми кажемо, якби не було любові - то світ точно був би помилкою»,- каже мама дитини з особливими потребами Наталя Шнит.

Зазначимо, захід у Луцьку організував волонтерський клуб «Зірка Надії».

Нагадаємо, сьогодні у Луцьку показували теплі картини "сонячних дітей".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дивно Показати IP 22 Березня 2014 17:56
Чому немає солідарності з дітьми хворими на ДЦП? Чи онкохворими. Поясність сутність такогог виокремлення саме людей з синдромом Дауна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus