USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Карпюк погрожує чиновникам-аграріям скороченнями

14 Грудня 2010 12:19
Головне управління агропромислового розвитку Волині та його районні структури не справляються зі своїми обов’язками – відтак доцільно звільнити частину невідповідальних держслужбовців.
Про це під час селекторної наради з керівництвом районів області 13 грудня говорив заступник голови Волинської ОДА Віталій Карпюк.
Посадовець впевнений, що ініціатива президента Віктора Януковича щодо скорочення кількості державних службовців доцільна і на Волині.
«Розмазні стільки, стільки чиновників, а відповідальності ніякої. Треба, щоб були конкретні результати роботи, а не просиджування за державні кошти… Проблеми створюються там, де є державні чиновники. Нема чиновника – нема проблем», – заявив він.
Карпюка насамперед обурило скорочення чисельності поголів’я великої рогатої худоби в сільськогосподарських підприємствах області, яке протягом поточного року зменшилось на 9,6 тисячі порівняно з відповідним періодом минулого року. Обурило посадовця і нарощування боргів та «казкові» звіти районних чиновників.
«Якщо ви думаєте, що Карпюк вам буде вишибайлом, то даремно... Давайте почнемо щось робити. Не вірші писати, а роботу треба робити. Що в Шацьку робить сім чоловік? Брехня, яку вони подають, нікому не треба», – висловився чиновник.
За словами Карпюка, вся робота, пов’язана з сільським господарством, з 1 січня впаде на плечі районних управлінь АПК. Відтак ті чиновники, які не хочуть лишитись без роботи, муситимуть відтепер працювати ретельніше. Інакше, натякнув посадовець, адмінреформа серйозно пройдеться по волинських держслужбовцях-аграріях, насамперед по тих, які погано працюватимуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
OlegJM Показати IP 14 Грудня 2010 12:31
"Нема чиновника – нема проблем" - ось і почніть з себе і своїх помічників.
Енкаведист (90 років). Показати IP 14 Грудня 2010 13:10
Чиновницькі реформи починав робити ще Іван Грозний, згодом - Петро Перший. Нічого не вийшло. Петровське "кормление на местах" залишилось і сьогодні. Чиновницька машина - це гідра, на місці відрубаної голови якої виростає три. Більшовики теж проводили безрезультатні чиновницькі реформи. Усе по нулях. Лише Микиті Хрущову вдалось трохи скоротити нашу мілітарну армію. Зараз ніякої реформи не буде. Будуть скорочені пенсіонери, а в їх крісла сядуть інші люди. Крайній радикальний метод - зміщення чиновника з державної служби на посаду, що не є держслужбою. Така ніша є в усіх чиновницьких конторах. Тобто, якщо чинуша сидів на сьомому поверху в кабінеті "А", то він перейде на восьмий в кабінет "Б". На папері в "звіті" буде 30-процентне скорочення, а з крісел ніхто не встане. Якби я був президентом, то цю приємну процедуру розпочав би з насильників карпюків, щоб не залякували тих, хто працює. Хіба сьогодні чиновник-аграрій винен, що сільські дядьки вирізають худобу!? Баран він, цей Карпюк, невіглас, бидло поліське, неук і хам. Злочинець!
знаю Показати IP 14 Грудня 2010 14:37
мудрий і сміливий енкаведисте, навчи нарешті отих невігласів, бидляків, як ти пишеш, неуків і хамів, а що робити, аби поменше цієї бюрократії чиновницької протирало штани і корови не вирізували. якщо чиновник-аграрій не може стримати процес зі зменшенням поголів’я, якщо він такий чесний, грамотний і принциповий, то хай з чиновника йде туди, де щось може зробити, а то всі чекають доброго дяді, який і гроші на село дасть, і корови догляне, і поганого слова не скаже тим, хто розтягує, доводить до ручки, а сам тільки на багамах не відпочивав. мені направду боляче за село, там мої батьки, але проблема не в карпюках, не в тураках, притулюках чи шумських - таким треба дякувати, що хочуть щось доброго зробити для людей і роблять, проблема, як на мене, в системі ставлення держави до села. її просто нема, тої системи, її разом з союзом наказали довго жити, тільки на іншому світі. а чиновник чиновнику рознь: є направду різні, і толкові, тільки їх ніхто всерйоз не сприймає - нвіщо геморой кадровий, а є такі, що плюнути в їх сторону не хочеться. наплодилось за роки так званої незалежності. з мовчазного потурання отиз таки енкаведистів.
Колишній працівник сільського господарства Показати IP 14 Грудня 2010 17:04
Пропав мій коментар, забанили... А ще кажуть, що у нас вільна преса... Ось живий приклад!
Балабанка Показати IP 14 Грудня 2010 22:35
люди добрі, якщо не розумієте нічого, то й не пишіть! Це я про Енкаведиста. Мова йде не про сільських дядьків, що вирізають худобу, а в основному про фермерські й крупнотоварні господорства! Та й не знаю, що має статися, аби сільська родина позбулася корови. Вона ж живе з цього! Окрім того, для дядьків діє так звана програма "Му-му", згідно з якою можна взяти худобину в кредит, де відсотки сплачує держава! Я не кажу, що держава надто дбає про людей, але... Повністю погоджуюся з тезою, що не працюють так, як мали б, райуправління АПК. Сидять по 7-10 осіб і штани протерають. А до Карпюка вам, Енкаведисте, надто далеко! А може, ви недолюблюєте його, бо й вам на горіхи перепало? Принаймні він єдиний хоча б трохи ганяє і ворушить чиновників місцевого розливу, за це й має таку ось "шану і любов".
Вова1992 Показати IP 14 Грудня 2010 23:47
Волинським чиновника давно пора такого, як Карпюк.
Колишній працівник сільського господарства Показати IP 15 Грудня 2010 09:07
Шановна Балабанка,Карп'юк та інші. Повторюсь ще один раз. У 1999 році був прийнятий Указ Президента України "Про заходи щодо реформування агропромислового сектора економіки", яким передбачено реформування колгоспів (КСП) у приватні, приватно-орендні, сільськогосподарські виробничі кооперативи та інші приватні підприємства. Ці підприємства створені згідно діючого законодаства і ведуть свій аграрний бізнес з метою отримання прибутку на власний розсуд і ризик. Думаю це зрозуміло. Тобто, ніхто, ні Карп"юк, ні Горбенко, ні Присяжнюк, ні Слаута, не можуть і не мають права в ринкових умовах змусити керівника крупного чи не крупного товарного виробництва займатись тим чи іншим видом діяльності :сіяти ріпу, льон, утримувати потрібну кількість поголів"я бичків, щоб чиновники могли відзвітуватись у Києві, що Волинь не на 25 місці і т.д. В ринкових умовах повинні діяти ринкові методи :дотації на одну голову поголів"я, один га посіву і т.д. А якщо тваринництво у якогось, так званого крупнотоварного підприємства збиткове, то за рахунок кого списати ці збитки: за рахунок Карп"юка чи Вас, бо Ви вважаєте, що розумієтесь в сільському господарстві. Турака,Тарарая, Притулюка та інших ніхто не змушує утримувати якусь визначену кількість поголів"я. І нічого живуть, якось, думаю, що не-погано. Потрібно відходити від совєцьких методів керівництва, коли 24 форму "звіт про стан тваринництва" приймали у кабінеті першого секретаря райкому і змушували показувати збільшення поголів"я тварин за рахунок збільшення ВРХ за рахунок контрактації. А щодо управлінь АПК, то їх дійсно слід перетворити у дорадчу службу із нормальною платнею. Ось і все вирішення проблеми! А коли сіять, і що утримувати нормальний газда і сам знає, без керовніків.
Колишній працівник сільського господарства Показати IP 15 Грудня 2010 09:36
Підтримую енкаведиста!
патроіот Показати IP 16 Грудня 2010 01:55
Енкаведист напевно ледарь, який колись отримав від Крпюка по заслузі, а тепер несе оці нісенітниці. Це правда, що пан Карпюк суворий, він ледащих не любить, через що і ледащі його не люблять. але таких керівників, я вважаю і треба. шоб наводили порядок і щоб їх боялись!
Не зоотехнік і не агроном Показати IP 16 Грудня 2010 11:21
"але таких керівників, я вважаю і треба. шоб наводили порядок і щоб їх боялись!" Шановний патріоте, перестаньте жити і боятись! Чому будь-який працівник державної служби повинен іти на роботу і когось боятись? Думаю має бути системна і прагматична робота, яка визначена функцірнальними обов"язками та посадовими інструкціями! А коли немає бензину, паперу, відключають телефон за несплату боргів, мабуть тільки і залишається сидіти і боятись коли хтось грізним голосом прикрикне і скаже, що ніхто не працює. Організуйте роботу,визначте функціїї і т.д., а потім запитуйте з працівників. А так все це болтовня. Працювати треба не за страх, а за зарплату і на совість.
патріот Показати IP 16 Грудня 2010 16:43
та ви що!виділяються кошти на все, і на бензин і на папери і на дороги, але от такі працівники які не бояться нікого це все переводить в кошти і тихенько під себе гребуть! а тим більше якщо не бояться то і нічого не роблять.протерають штани і чекають взяток. і не треба тут кидатись заученими фразами, бо сенсу в них нема. керівник має бути строгий, тоді буде порядок.
незнана Показати IP 16 Грудня 2010 17:40
видно, "енкаведисту" Карпюк добряче насолив. а може "енкаведист" - це Гузь? скоріше всього, бо в його стилі так писати.
Сухий Р.Л. Показати IP 17 Грудня 2010 11:58
дуже шкода шо такі користувачі як "енкаведист" не мають чим більше зайнятись як виписувати тут всякі дурниці. бридко читати.
Не енкаведист Показати IP 20 Грудня 2010 10:36
Шановний патріоте, бачу ви добре знаєте розміри фінансування та тих хто бере відкати. Може напишете тут, або напишіть заяву в прокуратуру, нехай знають героїв! Чи лише поговорити хочеться? Чекаємо цікавих оповідей!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus