USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Керівник хлібокомбінату «погорів» іще й на податках

18 Червня 2010 13:54
Директора луцького хлібокомбінату, крім звинувачень у розкраданні державного майна, підозрюють і у відхиленні від сплати податків

Про це пишуть «Відомості.ua»

Зокрема, волинські податківці встановили, що торік керівництво луцького КХП №2 уклало ряд договорів із київською фірмою на придбання великої партії зерна. Як з’ясували співробітники податкової міліції в ході оперативно-розшукових заходів, ні грошей, ні зерна насправді не було.

За словами виконувача обовязків начальника управління податкової міліції ДПА в області Миколи Пєтухова, цієї фіктивної угоди дуже проста

«Купуючи більше 8 тисяч тонн віртуального зерна, а це ні багато, ні мало – десь 130 товарних вагонів, керівник підприємства вирішив сформувати податковий кредит з ПДВ. За цим — намір ухилитися від сплати майже 1,7 мільйона гривень податків, бо фірма-постачальник нашого хлібокомбінату – «класичне» підприємство-транзитер із ознаками фіктивності. Жодної реальної господарської діяльності воно не здійснювало і зареєстроване на неповнолітню особу за адресою масової реєстрації в Києві», - розповів податківець.

У податковій міліції кажуть, що керівник хлібопекарні знав, що має справу з фіктивним посередником. Правоохоронці переконують, що мають достатньо підстав для висновків про свідомий намір керівництва вчинити злочин – ухилитися від сплати податків в особливо великих розмірах.

Навряд чи досвідчений директор підприємства міг би працювати та підтримувати чесні ділові стосунки із постачальником великої партії продукції за документами, що не містили підписів керівника фірми-партнера, коментують податківці.

У ході розслідування кримінальної справи одночасно фахівці КРУ виявили нестачу на підприємстві зерна державного матеріального резерву майже на 25 тисяч тонн на суму 35 мільйонів гривень. За попередніми висновками, це зерно, за вказівкою директора, перемололи на борошно в інтересах невстановлених осіб.

Нагадаємо, що волинська прокуратура порушила кримінальну справу проти директора Луцького комбінату хлібопродуктів № 2 Михайла Гнасюка. Його підозрюють у розкраданні державного зерна. Нині він перебуває під вартою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus