USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Кіпр і Польща інвестують у харчову промисловість Волині

13 Жовтня 2010 13:23
Випуском продовольчих товарів займається близько третини виробників Волинської області, їм належить майже 40% загальнообласного обсягу промислової продукції.
У галузі харчової промисловості працює кожен четвертий зайнятий у промисловості Волині та зосереджено понад 20% основних промислово-виробничих фондів. За межами області відома продукція відкритих акціонерних товариств «Волиньхолдінг», «Ковельмолоко», «Рожищенський сирзавод», яким належить третина обсягу реалізації галузі, кажуть в обласному управлінні статистики.
Волинські підприємства вносять вагомий вклад у виробництво продуктів харчування в Україні. Так, при питомій вазі промислового виробництва області в державі близько 1%, випуск соусів, майонезу становив понад 20, спредів – 9, ковбасних виробів – 5, молока – 3%.
Інвестиції у галузь становлять майже чверть від загального їх обсягу у промисловість області. Найвагоміші вкладення з початку року здійснили партнери з Кіпру і Польщі.
Виробники продуктів харчування працюють у напрямку впровадження нових технологій виробництва, внаслідок чого у минулому році освоєно два маловідходні, ресурсозберігаючі технологічні процеси, що дало змогу підприємствам розширити асортимент продукції, підвищити її споживчі якості, а отже, і конкурентоспроможність.
Вироби харчовиків Волині отримують високі оцінки на конкурсах якості товарів та послуг. Цьогоріч за рішенням обласної конкурсної комісії регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу «100 кращих товарів України» – «Кращі товари та послуги Волині-2010», у групі «Продовольчі товари» високі оцінки отримали соус «Лечо» торгової марки «Руна» (виробник ВАТ «Луцьк Фудз»), сир кисломолочний 15% жиру торгової марки «Гурманіка» (виробник ВАТ «Ковельмолоко»), хліб заварний зерновий виробництва ВАТ «Нововолинський хлібозавод».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Стас Показати IP 13 Жовтня 2010 14:33
Наші можуть, якщо захочуть
Пилип Показати IP 13 Жовтня 2010 19:11
Молодці - українці! Спочатку гроші вкрали і вклали в офшори Кіпру (друга країна світу по інвестиціях в Україну після Німеччини з 750-тисячним населенням і площею, що дорівнює двом третинам Волині), а тепер повертають. Правильно, місцеві Остапи Бендери, гроші люблять Батьківщину! А Юлька з Лазаренком вклали в банки США, за що останній носить "тільняшку" з поздовжніми смугами.
Хохма Показати IP 13 Жовтня 2010 19:32
З Кіпру потрібно читати "Українські олігархи, які прикриті ПРдунами"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus