USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Польща перестала бути адвокатом України у світі. Думка

8 Липня 2017 10:46
Не варто забувати, що рейтинг партії «Право і справедливість» у Польщі – 27-28%. А є ще 70-72% інших поляків, які досі підтримували Україну і до певного моменту були адвокатами нашої країни. Зараз, безумовно, Польща не є нашим адвокатом і це потрібно дуже чітко усім розуміти. А «Право і справедливість» буде продовжувати грати на історії.

Таку думку висловив Вадим Денисенко, нардеп фракції БПП, учасник української частини парламентської асамблеї України і Польщі, , коментуючи заяву міністра закордонних справ Польщі щодо можливого блокування вступу України до ЄС у програмі Zіткнення з Роксаною Руно (щовівторка та щоп’ятниці о 20:00), пише IA ZIK.

Як відомо, глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Польща накладе вето на потенційний вступ України до Європейського союзу, якщо не будуть вирішені історичні питання та питання прав меншин. Голова керівної партії Польщі "Право і Справедливість" Ярослав Качинський також заявляв, що глорифікація імені Степана Бандери в Україні може завадити євроінтеграційним прагненням України.

На переконання політика Вадима Денисенка, заяви Ващиковського і Качинського не мають стосунку до того, хто в Україні перебуває при владі. «У Польщі це суто їхня історія, коли «Право і справедливість» пробує відвоювати ще більшу частину радикалізованого електорату. Причиною є те, що їм у спину дихає інша націоналістична партія.

Ці речі вони будуть, на жаль, підігрівати, доки є при владі. Тому це внутрішня польська історія, яка не має загальноєвропейського контенту. І її потрібно вирішувати на рівні стосунків Україна – Польща. А до внутрішнього українського контексту це не має жодного стосунку», – вважає учасник Zіткнення.


Довідково. Двосторонні стосунки між Україною і Польщею почали псуватися ще влітку 2016 року. Тоді польський сейм ухвалив резолюцію щодо Волинської трагедії, назвавши її геноцидом польського народу. Це рішення було відповіддю Варшави на визнання Україною ОУН-УПА і перейменування на честь їх лідерів в рамках декомунізації вулиць. Адже Степана Бандеру і Романа Шухевича у Польщі вважають винуватцями загибелі співвітчизників у Волинській трагедії.

Український парламент не залишився осторонь і ухвалив заяву-відповідь, де зазначив, що необхідно з належною повагою і рівною турботою вшановувати пам'ять усіх жертв на території обох держав. Парламент наголосив, що прийняття постанови сейму відбувалося в супроводі антиукраїнської акції з нищенням українських пам’ятників на території Польщі, атаками на учасників релігійних урочистостей, забороною проведення культурних заходів та шовіністичною риторикою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
скептик Показати IP 8 Липня 2017 10:57
переважна частина поляків завжди були шовіністами. певні політичні сили використовують і радикалізують ці настрої для збільшення своїх рейтингів
скептик Показати IP 8 Липня 2017 10:59
переважна частина поляків завжди були шовіністами. певні політичні сили використовують і радикалізують ці настрої для збільшення своїх рейтингів. і ще одне. політичний бомонд України проводить таку внутрішню політику, що надзвичайно важко бути їх адвокатами.
Анатоль_ Показати IP 8 Липня 2017 12:25
Поляки-то наші старші брати!
! до Анатоль_ Показати IP 8 Липня 2017 12:44
Ваші старші браття, то чечени і прочі абреки, які є господарями педерації. Чекайте кадирку на царство, бо карлон вже своє віджив!
скептик до Анатоль_ Показати IP 8 Липня 2017 15:52
"Німець скаже: «Ви моголи». «Моголи! моголи!» Золотого Тамерлана Онучата голі. Німець скаже: «Ви слав'яне». «Слав'яне! слав'яне!» Славних прадідів великих Правнукі погані! " \Т.Шевченко\
Степан Показати IP 8 Липня 2017 12:42
Нічого дивного-Україна зіпсувала стосунки зі всіма сусідами.
скептик до Степан Показати IP 8 Липня 2017 15:49
а може це багато в чому і від сусідів залежить ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus