USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Клімчук попросив прокурора до Нового року «вибити» борги

10 Листопада 2010 14:47
Близько 9,5 мільйонів гривень боргують своїм працівникам економічно активні підприємства Волині, однак обласна влада планує до нового року «зняти це питання».

Про це 10 листопада йшла мова під час розширеного засідання колегії Волинської облдержадміністрації.

Питання про заборгованість підняв голова Волинської ОДА Борис Клімчук, зауваживши, що до нового року цю проблему слід розв’язати. Чиновник звернувся до головного прокурора області Андрія Гіля, аби той особисто проконтролював цей процес.
«9,5 мільйонів заборгованості на економічно активних підприємствах можна було з якоюсь натяжкою терпіти і споглядати, скажімо, до 1 листопада. Я вимагаю від комісії по ліквідації заборгованості із заробітної плати, прошу правоохоронні структури, найперше прокуратуру області, Андрій Іванович, вас особисто значно активізувати роботу у цьому напрямку… 9,5 мільйонів – це не та цифра, яка повинна залишатися до Нового року, до Різдва Христового», – висловився губернатор.
Гіль доповів, що стан справ із заборгованістю на економічно активних підприємствах поліпшився, однак цей процес правоохоронні органи триматимуть під пильним наглядом, а до боржників застосовуватимуть жорсткі заходи.
Головний прокурор області зокрема зазначив, що на Волині можуть використати досвід колег з Дніпропетровщини. Гіль пояснив, що прокуратура Дніпропетровської області затримує керівників підприємств, які боргують своїм працівникам понад мільйон гривень. Певною мірою, розповів Гіль, цей досвід вже застосувати і на Волині: після розмови з керівництвом ВАТ «Ковельсільмаш», підприємство почало розраховуватись з боргами по зарплаті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
M Показати IP 10 Листопада 2010 20:42
Платити заробітну плату в повному обсязі і вчасно - святий обов'язок кожного підприємця і керівника. Бо за них не прокуратура візьметься, Господь Бог і не буде їм добра.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus