USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Клімчук призначив рибним господарствам «нульовий період»

1 Лютого 2011 17:40
Рибні підприємства Волині забезпечують область рибою всього на 16 % від потреби.

Про це розповів керівник Волиньдержрибохорони Тарас Куньчик 1 лютого на обласній нараді з питань впорядкування використання водних об''єктів Волинської області, наданих в оренду, яка відбулась сьогодні у Ковелі, - повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

«Потреба риби для населення області становить 20 тисяч тонн, а усі спеціалізовані рибні підприємства її забезпечують лише на 16%», - сказав Куньчик.

Куньчик вважає, що риба на Волині вирощується, однак не обліковується. Тому, аби вирішити проблему, треба максимально зарибнити водні плеса.

Цю ідею підтримав і присутній на нараді голова облдержадміністрації Борис Клімчук. Він пообіцяв керівникам кращих 10-15 рибних господарств області обнулення кредитних ставок на закупівлю малька.

До Великодня – 24 квітня – орендарі водойм повинні належно оформити нові договори, а контролюючі органи замість штрафів, надаватимуть поради та рекомендації, - пообіцяв Клімчук.

«Це буде так званий нульовий період. Нам необхідно рибну справу поставити на ноги. Через рік проведемо аналіз економічної ефективності орендованих водойм, і тоді побачимо, хто і як господарює на волинських озерах», - зазначив Борис Клімчук.

На нараді вирішили також видати невеличку брошурку для орендарів водних плес області. До неї увійдуть усі основні положення земельного та водного законодавства, а також типовий варіант орендного договору.

Довідково:

На Волині водою вкрито 45 тис. га землі, з них 21 тис. га - це озера та ставки. 7 тис. га знаходяться в оренді. Однак місцевої риби на ринках не дошукаєшся. Зазвичай, продають товар завезений з інших регіонів України.

В області в оренді перебуває 371 земельна ділянка водного фонду, а договорів укладено лише на 313 водних об'єктах. Таким чином, 58 суб'єктів господарської діяльності працюють, не оформивши правовстановлюючих документів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вован-рибак Показати IP 1 Лютого 2011 18:27
Якби ще в цих брошурах було роз*яснення ПРАВ!!!! рибалок на орендованих водймах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus