USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Клімчука назвали найуспішнішим політиком року на Волині

27 Грудня 2010 11:55
За результатами експертного опитування голова Волинської ОДА Борис Клімчук названий найуспішнішим політиком на Волині у 2010 році.

Такими є результати опитування «Політичні підсумки 2010 року на Волині: погляд громадських експертів», проведеного Центром політичного аналізу та виборчого консалтингу, які 27 грудня під час круглого столу оприлюднив експерт Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Володимир Павлюк.

За Бориса Клімчука як за найбільш успішного регіонального політика на Волині віддало свої «голоси» 76% експертів.

На другому місці – луцький міський голова Микола Романюк, на третьому – перший заступник голови облдержадміністрації, очільник Партії регіонів на Волині Олександр Башкаленко.

Трійку політиків, які «зазнали найбільше невдач і втрат» у 2010 році, очолив голова обласної організації ВО «Батьківщина» Анатолій Грицюк.

На другому місці – очільник партії Єдиний Центр на Волині, екс-кандидат на посаду луцького міського голови Володимир Бондар. На третьому – колишній міський голова Луцька Богдан Шиба.

«Політиком-несподіванкою» на Волині найбільше експертів назвало голову Волинської обласної ради Володимира Войтовича. Менше голосів у цій «номінації» здобув секретар Луцької міської ради, голова міської організації «Батьківщини» Григорій Пустовіт. На третьому місці – ковельський міський голова Олег Кіндер та заступник голови Волиньради Юрій Лобач.

Найуспішнішими місцевими політичними командами у 2010 року експерти назвали луцькі міські організації партій «За Україну!» та «Батьківщина».

Найрезонанснішими подіями більшість експертів назвало місцеві вибори (44% «голосів» експертів), призначення Бориса Клімчука головою ОДА (16%), та неуспіх на виборах обласних організацій партій «Батьківщина» та «Сильна Україна».

Більшість експертів назвали результати місцевих виборів прогнозованими, (64%). 44% - сфальсифікованими, 20% - незрозумілими. Жоден з експертів не назвав результати виборів чесними.

У відповідь на запитання «Чого варто очікувати у політичному житті області в наступному році? 44 % експертів назвало «зміцнення позицій голови ОДА Бориса Клімчука», 40 % - зростання впливу Партії регіонів та взаємопоборювання опозиційних ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода».

Центр опитав 25 експертів, серед яких були аналітики, журналісти, викладачі вишів, громадські діячі та державні службовці.

Павлюк зазначив, що результати опитування не є такими, які визначають рейтинг чи популярність політиків, а лише визначають діяльність кого з учасників політичної арени виявилася результативною
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
прохання Показати IP 27 Грудня 2010 13:58
Прізвища експертів, назвіть, будь-ласка, якщо це не таємниця
Михайло Наход до прохання Показати IP 27 Грудня 2010 15:13
Дякую за інтерес до опитування. Експерти всім відомі, завтра-післязавтра на сайті ЦПАВК буде вивішена презентація разом з переліком експертів, що взяли участь.
Баба Показати IP 27 Грудня 2010 14:27
Дідо, ти де? Бачиш, що роблять ты політтехнологи?
Дідо Показати IP 27 Грудня 2010 14:32
... КЛІМЧУК - СОВКОВИЙ КЕРІВНИК. ТІМАШЕНКА - ВАРОВКА. ГНАТИ ВСІХ ЖИДІВ З УКРАЇНИ. МЕНЕ ВЧОРА ВИПИСАЛИ З ДУРДОМА Я - РЕІНКАРНАЦІЯ БАБИ ПАРАСКИ!!!!!
Нормальний Показати IP 27 Грудня 2010 15:23
А бондар за що? За те, що декілька разів перефарбувався?
Senator Показати IP 27 Грудня 2010 16:35
дивно, як експерти-нашоукраїнці можуть висловлювати експертну позицію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus