USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Коли перевірка – базарники передають вогнегасник один одному, - МНС

1 Грудня 2010 12:40
Завелика кількість торгових контейнерів на ринках та неналежне виконання директорами ринків протипожежних норм може призвести до складних.

Таку інформацію під час комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 1 грудня повідомив перший заступник головного управління МНС України в області Микола Кревський.

Він зазначив, що погодження планів-схем розміщення торгових рядів на ринках затягуються роками. Зокрема, це стосується ринків «Завокзальний», «Центральний», «Лучеськ», «Привіз» Луцька.

На деяких з них, торгові контейнери впритул розміщені до торгових павільйонів або ж проїзд до ринків блокується металевими стовпцями. Внаслідок цього при пожежі проїхати до ринків було не можливо. Проводити дії при аварійних ситуаціях на ринку «Лучеськ» в Луцьку та у прилеглих споруд через існуюче розташування контейнерів взагалі неможливо.

За словами Кревського, 27 ринків області не забезпечені в повній мірі вогнегасниками. А на одинадцяти, в тому числі восьми Луцька, не відремонтована пожежна сигналізація. На двадцятьох, в тому числі семи базарів обласного центру – така техніка взагалі відсутня.

Начальник ГУ МНСУ у Волинській області Володимир Грушовінчук розповів, що підприємці при перевірці інспектора просто передають один вогнегасник з контейнера в контейнер.

Як інформує Кревський, керівництво ринків пасивно ставиться до приписів та вимог пожежників. Наприклад, з 50 рекомендованих заходів для виконання на Завокзальному ринку Луцька 32 не виконуються протягом трьох років.

З огляду на це перший заступник голови ВОДА Олександр Башкаленко доручив протягом місяця погодити план розташування контейнерів спеціально створеною комісією за участю спеціалістів МНС, «газовиків» та директорів ринків.

Грушовінчук зазначив, що необхідно на кожному ринку ліквідувати 5-15 зайвих «точок», якщо вони створюють пожежну небезпеку і не відповідають схемам розташування.

Голова волинської облспоживспілки Марта Кандиба зазначила, що спілка з першого січня переукладатиме договори оренди. А отже у випадку потреби не підпише документи з тими підприємцями, чиї контейнери заважатимуть пожежній безпеці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
міля Показати IP 2 Грудня 2010 07:50
Де ж наші коментатори, захисники базарників? Чого мовчите, чи за вогнегасниками побігли? Злякалися?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus