USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кошарук з депутатами не дають Клімчуку піклуватися про дітей?

29 Червня 2010 15:09
Відмовою відповіла Ковельська міська рада на прохання облдержадміністрації передати в користування волинському обласному центру соціально-психологічної реабілітації дітей в Ковелі частину незадіяного приміщення.

Про це голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук повідомив 29 червня під час апаратної наради.

Губернатор розповів, що у зверненні до ковельського міського голови та ковельської міськради висловлювалось прохання передати у відання облради 117 квадратних метрів приміщення, підпорядкованого обласній службі у справах дітей.

Клімчук пояснив причину такого прохання бажанням та фінансовою спроможністю розширити і правильно організувати роботу обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей в Ковелі. Чиновник вважає, що «це дуже серйозна і болюча тема для суспільства».

Голова облдержадміністрації дивується, що ковельські депутати відмовили обласному керівництву в безоплатній передачі власності територіальної громади області до спільної власності нежитлових приміщень соціального призначення.

«До речі, в цьому листі ми констатували те, що в тих приміщеннях, м’яко кажучи, непорядок», – наголосив Клімчук.

Начальник обласної служби у справах дітей Алла Оніщук пояснила, що позиція депутатів Ковельської міськради незрозуміла.

«Обласна рада законно претендує на дві незадіяні кімнати площею 117 квадратних метрів у приміщенні, в якому розташовується реабілітаційний центр. Спочатку ковельські депутати заявляли, що мають орендарів на ту площу, але натомість вже два роки шукають розпорядника, який би заселився на ту територію. І те, що завдяки нашій автономній котельні опалюється все приміщення, нікого не хвилює. А кімнати пустують, нищаться. Ми ж готові одразу зробити ремонт, облаштувати кімнати для дітей. Сам не гам, і комусь не дам. Ось так виходить», – коментує ситуацію Оніщук.

Однак губернатор переконаний, що після його повторного листа ковельські депутати схаменуться.

«Ще раз повторний мій лист на міську раду, а якщо треба, то й кожному депутату ковельської міської ради. Ще раз зробимо їм іспит на державність, патріотизм, відповідальність, реальність. Якщо хтось надіється, що Клімчук буде мовчати – нєа, не буде. Буду говорити, тому що тут діти, і не просто діти, а ті, які потребують соціально-психологічної реабілітації», – висловився губернатор.

Довідково:

Обласна комунальна установа «Волинський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей» – заклад соціального захисту для тривалого перебування дітей, які опинились у складних життєвих обставинах та потребують надання комплексної соціальної, психологічної, педагогічної, правової та інших видів допомоги. Заклад функціонує у місті Ковелі на базі приміщення дитячого дошкільного закладу № 3 з 2005 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus