USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Ковельський прокурор програв суд газеті

25 Травня 2010 14:33
Верховний суд України поставив «крапку» в тривалому судовому протистоянні ковельського міжрайонного прокурора Сергія Масалова з міськрайонною газетою «Вісті Ковельщини» та депутатом Ковельської міської ради Ярославом Шевчуком.

Про це пише «Волинь-нова».

Судова тяганина тривала із листопада 2008 року. Сергій Масалов вимагав спростування критичної публікації у «Вістях Ковельщини», автором якої був Ярослав Шевчук.

У статті розповідалося про фінансові та інші порушення, виявлені під час будівництва за бюджетні кошти спортивного майданчика у міському парку - роледрому.

Позивач просив спростувати відомості, які, на його думку, ганьблять честь і гідність. Він виставив особисто автору статті моральну шкоду в 50 тисяч гривень. Масалов, який виступав як фізична особа, стверджував, що Шевчук підірвав його, як прокурора, авторитет та довіру серед громадськості не тільки міста Ковеля та Ковельського району, а й за його межами.

Колегія Волинського апеляційного суду скасувала рішення суду першої інстанції під головуванням Олега Василюка як таке, що суперечить чинному законодавству та нормам європейського права. Й ухвалила нове - відмовити в позові та відшкодуванні моральної шкоди, а також стягнути з Сергія Масалова в дохід держави 2 017 гривень судового збору та 92 гривні судових витрат на користь Ярослава Шевчука.

Прокурор подав касаційну скаргу, але Верховний суд України дане рішення залишив у силі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus