USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Кожен другий призер учнівських олімпіад – із села

16 Лютого 2010 15:31
Понад 40 відсотків призерів Всеукраїнських олімпіад на Волині – учні сільських шкіл.
Таку інформацію оприлюднив начальник обласного управління освіти та науки Михайло Попович на засіданні підсумкової колегії.
Серед лідерів у загальному заліку – Луцькі гімназії № 21, № 4, Волинський та Нововолинський обласні ліцеї, Нововолинський колегіум і Луцька гімназія.
«А серед сільських і селищних закладів освіти п’ятірку лідерів складають Горохівська гімназія, Камінь-Каширський НВК №2, Старовижівська, Ратнівська гімназії та Колківський НВК», - відзначив Попович.
Дещо розчарували освітян учні Рокинівського, Зимненського, Камінь-Каширського № 1, Рожищенського та Любомльського НВК. Ці навчальні заклади мають по одному-два призера.
Крім того, за даними обласного управління освіти та науки, на Волині зареєстровано 573 секції Малої академії наук. Науково-дослідні роботи у 2009-му захистив 341 учень.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
вчитель Показати IP 16 Лютого 2010 16:42
про що мова?кому потрібні ці олімпіади та призери?хіба самому поповичу та йому подібним!бо потім ці призери поступають по зовсім інших напрямках --- на юристів-економістів.а "поповичі" носяться з цим як дурні із ступою!
ольга Показати IP 17 Лютого 2010 12:27
Зовсім не згодна з попереднім дописувачем.Треба олімпіади та конкурси, це стимулює до знань. До того ж за призові місця на всеукраїнських змаганнях за наукові роботи можна легко потрапити на стаціонар у виші. Інша тема - менші діти. Треба щоб цими дітьми хтось працював. моя донька читала бігло в три роки. А що мені це дало? Вчителі казали, що дитина буде дибілкою, бо надто багато запитує, що читання книг не в моді...Ми займаємося і досі, тихцем і підпільно. Зараз і в 4-му класі моя дитина дуже хоче вчитися і далі "поглинає" книги, хоче бути науковцем, хоче змінити світ.Проте на конкурси не ходить. Вчителі її не бачуть, вона не перспективна, бо мама "принципово не дає на лапу"-так їй сказала одна молоденька вчителька. Якби є можна було йти на конкурси інкогніто, без зазначення школи... Якби ж ці конкурси , її учасники висвітлювалися на шпальтах газет. А то я памятаю, як за команду 4 гімназії в минулому році боровся учень Горохівського району (бо дуже здібний). Цікаво, скільки заплатили тій дитині? Чи школі? Бо сама 4-гімназія давно пасе задніх....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus