USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Кожна третя сповідь пов’язана з алкоголем, – священик

30 Листопада 2010 17:27
За рік існування Волинське православне братство тверезості лікувало від алкоголізму понад 40 хворих, проте лише 3-4 з них змогли вести абсолютно тверезе життя.
Про це 30 листопада під час проведення круглого столу «Твереза люди – щаслива сім’я, благословенна країна» повідомив священик та наставник братства Стефан Ярема.
Він зазначив, що за рік до братства офіційно долучилися 10 постійних членів, які зареклися вживати спиртне. З їх числа не лише ті, котрі мали залежність, а їх родичі. Ярема каже, що проблема співзалежності родичів та рідних алкохворих є не менш актуальною, ніж сама хвороба.
Члени товариства збираються тричі на тиждень. Священик каже, що братство за допомогою молитов, духовного розвитку та підтримки членами товариства один одного допомагає позбутися згубної звички.
За словами протоієрея Віталія Бакуна, котрий представляв на круглому столі Донбаське товариство «Трезвіння», кожна третя сповідь прихожан тією чи іншою мірою пов’язана з проблемою алкоголізму.
Голова Синодального відділення УПЦ протоієрей Геннадій Батенко з Києва назвав явище поширення алкоголізму справжньою війною, яке ведеться не випадково, а сплановано проти українського народу. А тому закликав священиків не стояти осторонь проблеми.
«Те місце, яке займала церква, заповнилося духом сучасного життя – демократії. І під цим гаслом робляться страшні речі. Тепер кожна людина наголошує на тому, що вона має право… Людина має право вживати різні наркотичні засоби, кажучи, що вона має на це право. Купити горілку різної марки, бо має на це право. Ми тією свободою вже наситилися і маємо вияснити, чи є то свобода, чи диявольська лєсть», – зазначив Батенко.
Довідково:
Окрім Луцька, подібні організації діють у Горлівці Донецької області, Шепетівці Хмельницької області та Донецьку. Про це розповів протоієрей Віталій Бакун.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я українська нація в числі тих, що вимирають зі швидкістю 300 тисяч людей щорічно. Однією з причин є алкоголізм. Адже норма вживання спритного на рік перевищує допустиму більше як у 3 рази і становить 28 літрів у рік на людину.
Адреса Волинського православного братства тверезості: місто Луцьк, вулиця Гулака-Артемовського, 19.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus