USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кредитування молодіжного житла наразі неможливе, - міністерство молоді та сім’ї

10 Лютого 2010 15:12
Чиновники Любомльської райдержадміністрації, які опікуються молодіжним кредитуванням, побували на засіданні колегії міністерства України у справах сім\'ї, молоді та спорту.
Як повідомляє прес-служба Любомльської районної адміністрації, селекторну нараду проводив міністр Юрій Павленко. Одним з найважливіших питань стало забезпечення фінансування програми молодіжного житлового кредитування.
Як зазначив міністр, проблема забезпечення молоді житлом стає ще більш актуальною в умовах кризи, коли особливо постраждали вітчизняні сфери економіки, пов’язані з будівництвом житла та іпотекою. Зокрема, через призупинення фінансування програми у 2009-му відбулося замороження будівництва близько 100 житлових будинків, які споруджуються в тому числі й на Волині в рамках реалізації Держпрограми.
Під час свого виступу голова правління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Валерій Омельчук звернув увагу на зменшення обсягів залучення коштів для реалізації програми місцевих органів самоврядування.
«Хоча сьогодні через різні фінансово-кредитні механізми вже забезпечено доступним житлом близько 28 тисяч молодих сімей, в першу чергу багатодітних, наразі подальше існування програми стає практично неможливим», - зазначив Омельчук.
«Лише завдяки залученню коштів органів місцевого самоврядування у поточному році вдалося забезпечити введення в експлуатацію ряду будинків для молодих сімей, які споруджувалися в рамках реалізації державної програми забезпечення молоді житлом», - наголосив він.
У результаті розгляду даного питання членами колегії було прийнято рішення від імені колегії звернутися до уряду з пропозиціями щодо виправлення ситуації у сфері молодіжного житлового кредитування у 2010 році. Зокрема, треба передбачити законом України «Про Державний бюджет на 2010 рік» кошти на надання пільгового довгострокового державного кредиту молодим сім’ям на будівництво та придбання житла. Загалом потрібно 100 мільйонів гривень.
Одночасно на часткову компенсацію відсоткових ставок кредитів комерційних банків молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво та придбання житла треба 180,5 мільйона з урахуванням заборгованості за 2009 рік в обсязі 62,7 мільйона гривень.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus