USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ліси Волині патрулюють з повітря. ФОТО

14 Серпня 2010 10:21
Щоденно спеціальний одномоторний легкий літак НАРП-1, орендований обласним лісовим господарством, за визначеним маршрутом злітає з аеродрому в селі Крупа для патрулювання лісів області – аби виявити можливі пожежі.

Про це 14 серпня розповіли у прес-службі ГУ МНС України у Волинській області.

В разі, коли з повітря виявлять осередки загорянь, інформацію радіозв'язком передадуть до чергового диспетчера, який поінформує служби реагування, - розповідають пожежники.

Спостереження за лісом ведеться також 11-ма відеокамер, встановлених у найбільш заліснених районах області на спеціальних конструкціях висотою близько 35 метрів. Камера обертається на 360 градусів, радіус огляду – 15 кілометрів, що дозволяє черговому за пультом в лісовому господарстві виявити дим від вогню на ранній стадії пожежі.

Для боротьби з лісовими пожежами рятувальники Волині співпрацюють з лісівниками. У лісах Волині функціонує 21 лісопожежна станція, на бойовому чергуванні знаходяться 36 пожежних автомобілів, 3 мотопомпи, сучасний лісопожежний модуль, 12 пожежних автоцистерн, 82 колісних трактори з плугами, БАТ, 30 автомобілів підвищеної прохідності та інше протипожежне обладнання і засоби пожежогасіння. Охороною лісових масивів та моніторингом протипожежної ситуації щоденно займається майже тисяча працівники лісової охорони.

На Волині у повній бойовій готовності – 3 пожежні насосні станції, 25 пожежних автоцистерн підвищеної прохідності, понад 90 чоловік особового складу, пересувний пункт управління з медичним пунктом, - запевняють рятувальники.

В аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення чергує також важка інженерна техніка, призначена для створення протипожежних розривів і майданчиків для розвороту техніки в лісових масивах під час великих пожеж, а також два автомобільні крани.

На Волині провели ряд протипожежних запобіжних заходів – тракторами провели роботи з очищення лісів від захаращень, оновили мінералізовані смуги на загальній довжині понад 2 тисячі кілометрів, заборонили в’їзд в лісові масиви та військові навчання й стрільби, призупинили знешкодження вибухонебезпечних предметів. Голів сільських рад особисто зобов’язали слідкувати за протипожежним станом в населених пунктах та на сільгоспугіддіх, забезпечити справність техніки місцевої пожежної охорони та організувати гасіння найменших осередків пожеж на початковій стадії. Рятувальники, окрім того, ведуть роз’яснювальну роботу.

За результатами рейдових перевірок, як проводяться щодня, до адміністративної відповідальності притягнуто понад 240 порушників правил пожежної безпеки у лісах. Державна екологічна інспекція в Волинській області за самовільне випалювання сухої рослинності до штрафів притягнула більше півсотні порушників.

Довідково:

На Волині цього року вже трапилося 25 лісових пожеж, під час яких вогонь встиг знищити майже 11 га низового лісу, чим завдав збитків на суму понад 4 тисячі гривень. Але всі загоряння виявлені та оперативно ліквідовані силами лісової пожежної охорони на первинній стадії без залучення підрозділів служби «101».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus