USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани пікетували «білий дім». Тепер – через нелегалів

17 Грудня 2009 13:24
Понад 100 чоловік пікетували приміщення Волиньради, вимагаючи зупинити потік нелегальних мігрантів до України
Піша хода із Театрального майдану проспектом Волі до приміщення Волинської обласної ради і власне пікет відбулися в межах всеукраїнської акції проти нелегальної міграції. Її організатором стало ВО «Свобода».
Учасники луцької акції пояснили, що за угодою про реадмісію з Євросоюзом з 1 січня 2010 року Україна зобов`язана приймати до себе сотні тисяч нелегалів з ЄС, які потрапили туди з території України. Ці нелегали будуть утримуватися за наші гроші, і мільярди гривень з бюджету України витрачатимуться на годування нелегалів.
«Нелегальні мігранти загрожують безпеці кожного українця. Ми вимагаємо розірвати угоду із Євросоюзом, адже орди нелегалів, як чорна пошесть, можуть захопити і Волинську область», - сказав голова Волинської обласної організації ВО «Свобода» Анатолій Вітів.
Додамо, що люди прийшли під стіни «білого дому» із синьо-жовтими прапорами та транспарантами на кшталт «Нелегали! Геть додому!», «Україна належить українцям!», «Лишаймося господарями на своїй землі!». Вони вимагали, аби до них вийшли голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк та волинський губернатор Микола Романюк. Проте, зауважимо, що перший перебуває у відпустці, а другий – згідно плану заходів ОДА, мав перебувати у робочій поїздці в Ковелі. До пікетувальників ніхто не вийшов, тому вони просто передали своє звернення у приміщення ОДА.
Зокрема, від Волинської ОДА, Волиньради та Управління МВС у Волинській області пікетувальники вимагають закрити поблизу села Журавичі Ківерцівського району пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні. Також вони прохали посилити контроль за дотриманням міграційного законодавства на території Волинської області як прикордонного регіону. Пікетувальники пропонували винести розгляд цього питання на сесію Волинської обласної ради та прийняти звернення Волинської облради до центральних органів влади із вимогою угоди про реадмісію, прийняти новий закон про громадянство і перекрити канали нелегальної міграції.
Довідково:
За останні роки з України в пошуках роботи виїхало 7 мільйонів працездатних українців, а на територію України заїхало близько 7 мільйонів мігрантів з країн Африки, Азії та Кавказу. Утримання одного нелегального мігранта вартує державі 800 гривень у місяць і близько 10 тисяч гривень на рік.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
KreZ Показати IP 17 Грудня 2009 14:24
Шановні! Голова ОДА проводів колегію. Варто бути більш інформованими, а не посилатись на папірці!
сашка Показати IP 17 Грудня 2009 19:29
нацисти негодують!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus