USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанин дозасмагав до операції

22 Липня 2010 12:15
Найбільшим ворогом стало сонце для жителя Луцька М., який приймав сонячні ванни, підігрівшись спиртним. Під палючим промінням чоловік заснув і одержав дуже важкі опіки.

Про це пише «Волинь-нова».

Уже три тижні чоловік на лікарняному ліжку, а до повного одужання ще далеко. Довелося оперувати, робити пластику найбільш вражених ділянок шкіри, де розвинувся некроз.

«На жаль, у лікарні тепер чимало пацієнтів із сонячними опіками, у тому числі й дітей. Проблема в тому, що за допомогою потерпілі часто звертаються із запізненням, коли рани на шкірі вже запущені»,- розповів лікар опікового центру Луцької міської клінічної лікарні Василь Загребельний.

Був випадок, коли дитина отримала опіки сідничок, спустившись з «гірки» на дитячому майданчику. Розпечені на сонці металеві, пластикові, гумові «атракціони», на яких люблять розважатися малюки, не варто відвідувати у спеку, застерігають лікарі.

Збільшилася в останні тижні кількість викликів у пунктах невідкладної медичної допомоги луцьких поліклінік. Як розповів завідуючий таким пунктом Луцької міської поліклініки № 1 Сергій Духновський, після вихідних часто звертаються горе-відпочивальники, що виїжджали на озера і перегрілися на сонці.

Особливо небезпечна спека у поєднанні з алкоголем. Чимало реєструється травм, одержаних під час відпочинку біля води. Літні люди частіше страждають від підвищення артеріального тиску, серцевих недуг, діти - від харчових отруєнь.

«Просто на вулиці втратила свідомість двадцятирічна дівчина, яка поверталася зі Світязя. Того ж дня від перегрівання різко погіршилось самопочуття 72-річного чоловіка. Наші бригади надали необхідну допомогу, обійшлось без госпіталізації. Усі повинні пам'ятати про загрозу сонячного, теплового удару»,- каже медстатистик Луцької станції швидкої медичної допомоги Галина Фісенкова.

Правила безпеки прості: носити головний убір, одяг з натуральних тканин, багато пити води, обмежити фізичні навантаження.
При перших ознаках теплового удару потерпілому слід забезпечити доступ свіжого повітря, змочити голову й тіло прохолодною водою, напоїти холодною підсоленою водою.
Якщо дихання слабке - терміново почати робити штучне дихання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus