USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Від волинської різанини до операції «Вісла». У Луцьку - подробиці.

18 Листопада 2013 08:44
«Від волинської різанини до операції «Вісла» - у Луцьку презентують книгу про один із найкровопролитніших інцидентів, який мав місце в польсько-українській історії.

Генеральне Консульство Республіки Польща в Луцьку запрошує на презентацію українського перекладу книги історика Ґжеґожа Мотики «Від волинської різанини до операції «Вісла», однієї з найвідоміших книжок, що присвячена польсько-українському конфлікту 1940-х років.

Презентація книги за участю автора відбудеться 24 листопада 2013 року о 17.00 годині у ресторані «Ring», що по проспекту Волі 49, у Луцьку.

ПРО КНИГУ
Десятки тисяч убитих цивільних поляків і українців, зокрема жінок, дітей, немічних, сотні спалених сіл і хуторів, понад півтора мільйони переселенців, які мусили назавжди попрощатися зі своєю малою вітчизною та покинути свої будинки й увесь життєвий доробок, – такий трагічний баланс цивілізаційної катастрофи на польсько-українському прикордонні в роки II Світової війни та одразу після неї.

Хронологічні межі нещадного зіткнення двох націоналізмів, українського та польського, позначені етнічною чисткою поляків Волині («антипольською акцією»), що сягнула піку в 1943 році, і операцією «Вісла», тобто «остаточним вирішенням українського питання» на території опанованої комуністами Польщі в 1947 році.
Про причини, перебіг і наслідки цього конфлікту – найбільш дискусійної теми української та польської історіографії й найболючішої проблеми сучасних взаємин двох народів-сусідів, йдеться в пропонованій українському читачеві книзі польського історика, професора, доктора наук Ґжеґожа Мотики.
Автор, який багато років працює в дослідних і просвітніх структурах Інституту Національної Пам’яті та Інституті політичних досліджень Польської АН, є провідним фахівцем у цій галузі україністики, а його численні наукові розвідки користуються авторитетом у середовищі польських і українських дослідників, водночас породжуючи своєю об’єктивністю та глибиною неприязнь у тих, хто по обидва боки кордону прагне маніпулювати історичним минулим задля досягнення політичних цілей.



ДОДАТКОВО
Ґжеґож Мотика, польський історик, один з найкращих знавців польсько-української історії. Професор Інституту політичних досліджень Польської академії наук. Викладач Ягелонського університету, член Ради польського Інституту національної пам’яті. Автор книжок, присвячених польсько-українській історії, в т.ч. „Pany i rezuny. Współpraca AK-WiN i UPA 1945–1947”, „Antypolska Akcja OUN-UPA 1943–1944. Fakty i interpretacje”, „Ukraińska partyzantka 1942–1960”, „Służby Bezpieczeństwa Polski i Czechosłowacji wobec Ukraińców 1945–1989”.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Андрій Показати IP 18 Листопада 2013 08:57
шо Ви шановний авторе тексту таку рекламу цьому антиукраїнцю наробили ? і обєктивним і великим істориком цього паяца назвали. у всіх працях своїх цей клоун тільки і робить що звинувачує українців у всіх гріхах можливих. а раз вже консульство такою пропагандою займається то можна сміливо казати про офіційну позицію ляхів у цьому питанні.
сірий Показати IP 18 Листопада 2013 09:48
А невже не різали поляків? Ще років десять тому спілкувався із свідками, які розповідали, як польськихз дітей в криніці кидали. Чи правда оченята коле?
сірому до сірий Показати IP 18 Листопада 2013 17:53
А українців на своїй рідній землі поляки не різали. Скільки наших предків у колодязях знайдено! Що, тправда. очі коле?! То бери мотику і йди працювати в поле.
Холмщак Показати IP 18 Листопада 2013 10:38
Якщо так званий псевдо історик Ґжеґож Мотика все так добре знає про операцію Вісла то чому не написати спільну книгу українсько-польську про дані події. А так даний історик за кошти євросюзу та польщі пище відверту брехню про дані події.
Забужанець Показати IP 18 Листопада 2013 11:00
Ой не все так просто!Хто ж палив українські села та вбивав людей?
Лучанин Показати IP 18 Листопада 2013 11:57
Шановні, поїдьте в урочище Лисище, що знаходиться біля села Калинівка в Маневицькому районі і Вам старожили( є ще такі) покажуть могили невинних поляків, які загинули від рук місцевих бандерівців. Ще жива сестра того бандерівця, який зарізав польські сім"ї на цьому хуторі!
Лучанину Показати IP 18 Листопада 2013 17:55
Одні забиті поліщуки кленуть свій народ і захищають ворога. Ти поїдь по всій Волині і порозпитуй людей, які втратили свої родини від рук поляків, комуняко поганий.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus