USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Луцька мерія – єдина в області ігнорує права споживачів

26 Лютого 2010 15:52
Луцька міська рада - єдина серед муніципалітетів на Волині, де відсутній відділ із захисту прав споживачів.
«За попереднього мера Кривицького в Луцьку була така штатна одиниця. Володимир-Волинський, Ковель, Нововолинський, Камінь-Каширський такі одиниці має», - розповів на сьогоднішній чат-конференції «ВН» начальник обласного управління захисту прав споживачів Геннадій Кожевніков.
Нині споживачі звертаються за захистом хіба що до обласного управління. Однак відомство обслуговує цілу область і позбавлене моливості приділяти особливу увагу саме луцьким скаржникам.
«Пропозиції створити міський відділ захисту прав споживачів були. Але до нас ніхто не прислухався. Натомість, подібні відділи у райцентрах Волині вже відшкодували людям шкоду від неякісних товарів на 160 тисяч гривень», - каже Кожевніков.
Чиновник розповів, що в усьому світі є три рівні захисту прав споживачів. Перший – орган місцевого самоврядування, другий – державний чи земельний орган. Третій – громадська ініціатива, а четвертий – це вже суд.
Нині в області також діє інститут громадських інспекторів – по 5-6 чоловік у районах. Лише в деяких містах добровольців-захисників споживачів утримують за кошти місцевих бюджетів. Хоча в усьому світі цей громадський рух фінансується державою.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus