USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Контрольна вага у «Нашому краї» - розкіш для покупців? Відео

5 Березня 2018 20:35
У супермаркеті «Наш край», що на проспекті Президента Грушевського в Луцьку, тривалий час не встановлювали контрольну вагу і цим порушували права споживачів. Як розповідає Youtube блогер-ревізор Mike Verpuchinskiy, контрольної ваги магазин не бачив з моменту відкриття, а це 3-4 роки. Після скарги в Держпродспоживслужбу у магазині не встановили окрему контрольну вагу, а просто наклеїли наліпку на одну із ваг на касі.

Нагадаємо, провести інспекцію супермаркету блогер вирішив після того, як адміністрація закладу проігнорувала скаргу споживачів про порушення їхніх прав. Зокрема, люди скаржилися, що в магазині немає контрольної ваги і вони не можуть перевірити справжню вагу розфасованого товару. Під час перевірки яка відбулась ще у листопаді минулого року, адміністратор давала відмовки, потім, зі слів блогера, вона почала обманювати його, а насамкінець пообіцяла вирішити проблему.

«Маючи підстави не вірити керівництву супермаркету, я відправився в інспекцію захисту прав споживачів за коментарем до спеціаліста і роз’ясненням моїх прав», - розповідає Mike Verpuchinskiy.

Із приводу цього головний спеціаліст відділу контролю в сфері захисту споживачів Держпродспоживслужби Ольга Романівна розповіла, що після введення мораторію на перевірку права покупців почали значно частіше порушувати.

«Я вже десятки років працюю у цій сфері й такого безладу, як зараз, ніколи не було. Раніше ми штрафували супермаркети, ринки за порушення і їх намагалися не робити», - розповіла держслужбовець та рекомендувала підготувати письмову скаргу щодо порушень у Держпродспоживслужбу.

Як результат, перевірку таки здійснили, щоправда аж через два місяці. Однак вже на той час порушень у магазині не виявили, адже працівники причепили наліпку «контрольна вага» на одну із ваг на касі.

«Коли я йшов у «Наш край», то всього лише хотів почути від керівництва очевидну фразу, що їм наплювати на своїх клієнтів, адже працюють за принципом купуй і не бикуй, чи йди в інший супермаркет. Але вийшло навіть краще, адже я зафіксував не лише брехню від менеджерів магазину, а й показав їхнє відношення до клієнтів. «Наш край» вкотре здивував своєю зневагою до лучан, адже вони не вирішили проблему, а просто наклеїли наліпку на вагу, що стояла на касі у продавця. Додам, до цієї каси вкрай важко дістатися через черги та й працівники магазину нею постійно користуються. Окрім того, дисплей повернутий до касира, що унеможливлює побачити дійсну вагу товару.

Враховуючи тяжкодуступність контрольної ваги, можна зробити припущення, що супермаркет навмисне ускладнює процедуру, аби клієнти не могли перевірити вагу завчасно розфасованих товарів»,- підсумував блогер-ревізор.

Нагадаємо, Mike Verpuchinskiy уже не вперше ревізує магазини Луцька, вступає у довгі дискусії з керівниками закладів, вимагаючи не порушувати права покупців. Торік він вже добився аби у гіпермаркеті «Там Там» на продуктах харчування не закривали строки придатності. Також Mike Verpuchinskiy домігся того, аби в супермаркеті «Салют» повністю забрали партію кеш’ю з яйцями комах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Жека Показати IP 4 Березня 2018 16:13
Розмовляй Українською!
ахаха до Жека Показати IP 5 Березня 2018 14:11
Перш ніж когось засуджувати, навчись цих два слова писати без помилок.
Лучанин Показати IP 4 Березня 2018 17:34
вчіться, ось як треба робити собі рекламу.
Ната Показати IP 5 Березня 2018 06:11
Молодец парень!!! Побольше бы таких не безразличных и смелых людей, которые борятся за элементарные человеские права в стране, в которой нет правил и законов.
Лана Показати IP 5 Березня 2018 11:41
Молодець, а українську забув чи не знає?
лучанин Показати IP 5 Березня 2018 12:48
Замахали вже ці москалі.. живуть на Україні та ігнорують державну мову...
Саша до лучанин Показати IP 6 Березня 2018 11:25
Немає у нас інших проблем в Україні окрім мови. Правда? Нехай всі навколо порушують наші права, аби українською спілкувалися.
Я Показати IP 5 Березня 2018 16:43
А ще в "Нашому Краї" "розкіш для покупця" - ціни які спвпадають на цінниках і на касі, бо коли на касі дорожче, то це там постійна практика. От тільки два останніх випадки - нещодавно в Нашому Краї на вул. Шевченка ціна на апельсини на ціннику і в чеку різнилась на п"ять гривень, а на моє запитання щодо цього було, як завжди, "ой, ціна змінилась, а ми не встигли поміняти" і типу ну не хочете по новій ціні, то не беріть, і ні слова про те, що мусять, МУСЯТЬ відпустити товар покупцю по ціні, що вказана на ціннику, до речі в овочево-фруктовому відділі товар зважувала тоді чомусь сама адміністратор, тому вона то про це знає стовідсотково. У Нашому Краї на пр. Волі, навпроти четвертої гімназії було ще крутіше - шоколадка на поличці за 20 гр., на касі вибивають 25 з чимось, і знову ж таки " ой, ми не встигли", але цього разу я вже вимагаю продати мені за ціною, вказаною на ціннику, на що продавець з кислою міною повідомляє "ну добре, я за вас свої п"ять грн. заплачу" Це триндець, любі друзі, ще мене змушуть відчувати себе винною. А нічо так, що в цей магазин бігає повно дітлашні на перервах і їм з їхніми кишеньковими грошима різниця в п"ять грн. дуже суттєва?
Українка до Я Показати IP 6 Березня 2018 09:55
На Львівській така ж фігня, жоден з товарів молочної продукції: Угринів, Молокія, Яготинське не співпадають ціни на касі з цінниками в залі. Коли покупець помічає різницю - тихенько віддають різницю без повернення через касу. Така практика від осені 2017р точно, раніше не помічала.
От до Я Показати IP 6 Березня 2018 11:28
якісь дятли ще й мінусують. Вам подобається брати товар з полиць по одній ціні, а на касі платити більше і ви вважаєте, що це так і має бути?!
Саша до От Показати IP 6 Березня 2018 12:39
Очевидно, що це Наш край мінусує. І намагається також демотивувати автора відео щоб більше такого не робив
Про Показати IP 5 Березня 2018 23:40
На Шевченка в Нашому краї вже тривалий час на касах немає пакетів різних розмірів, лише найбільші. На касі пояснили, що поки не розпродають великі пакети, то середніх і малих не буде. Така вказівка адміністрації....
Це до Про Показати IP 6 Березня 2018 10:48
совецький союз))) - скоро "в нагрузку" почнуть продавати, хто не знає, то це така фішка совецької торгівлі, коли з товаром, який люди купують залюбки, примусово продають частину товару, який залежався і його брати ніхто не хоче, а хто відмовляється, тому не продадуть нічого)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus