USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Луцька «Забавляночка» підкорила Брест. Фото

13 Травня 2010 12:32
У минулі вихідні луцький колектив дітей з обмеженими можливостями «Забавляночка» побував білоруському місті Брест, де взяв участь у VІ міжнародному інтеграційному фестивалі особливих театрів «Непротоптана стежина».
Брестський фестиваль представив кілька творчих колективів з Росії (Санкт-Петербург, Муром), Білорусі (Мінськ, Пінськ, Брест, Антополь, Барановичі).
Дитячий реабілітаційний театр «Забавляночка» був єдиним колективом з України. Десятеро юних акторів разом із мамами поставили авторську виставу «Як звірі в кризу виживали».
Виступ лучан заслужив додаткової нагороди – диплома в окремій номінації «За успішне висвітлення соціальної актуальності теми вистави».

Як повідомила завідувачка Луцької міської психолого-медико-педагогічної консультації Людмила Вознюк, потрапити на фестиваль було зовсім непросто: спочатку на конкурсній основі слід було пройти попередній відбір, а далі - вирішити ряд питань: організаційних - з оформленням документів та фінансових – для оплати транспортних послуг. «Сприяння у вирішенні і перших, і других взяла на
себе Луцька міська рада - то ж наше їй людське «спасибі». Слова вдячності батьківський та дитячий колективи адресують в першу чергу Богдану Шибі, міському голові та Олені Макаровій, заступнику директора департаменту молодіжної політики і спорту», - сказала Людмила Вознюк.




Довідково:
Дитячий інтегрований реабілітаційний театр «Забавляночка» існує більше семи років. Його учасники – діти з обмеженими можливостями здоров’я. У колективі є й здорові діти, наймолодші волонтери.
Театр, започаткований ентузіастами, спонукав до заснування громадської організації: Волинська обласна дитяча громадська організація «Центр розвитку дитини» з’явилась у Луцьку в 2003 році. Відтоді нею реалізовано ряд соціально значимих ініціатив на захист інтересів дитини з особливими потребами.
Уже понад три роки діяльність «Забавляночки» відбувається на базі Луцького міського навчально-реабілітаційного центру та введена в систему позашкільної освіти міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ja) Показати IP 2 Грудня 2011 18:38
А принц де????? класні фоти)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus