USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцьке летовище з незбудованим терміналом визнали ліпшим за франківське

26 Жовтня 2009 16:01
Двадцять два мільйони гривень, які уряд планує виділити для Луцького аеропорту згідно з програмою розвитку аеропортів України до ЄВРО-2012, недостатньо. Так вважає  директор міжнародного аеродрому «Львів» Олександр Загрева, який сьогодні перебуває у Луцьку, – 26 жовтня інформують «Волинські новини».
Тому представникам волинської влади потрібно наполягти у спілкуванні із урядом на виділенні більшого фінансування, тим паче, що, за словами пана Загреви, місце для аеропорту – «прекрасне для розвитку».
Згідно з тією ж програмою для Івано-Франківського аеродрому уряд планує виділити 10 мільйонів гривень.
Нагадаємо, сьогодні було затверджено статус Луцького аеродрому як резервного на час ремонту львівського летовища.
Олександр Загрева зауважив, що івано-франківське летовище, яке конкурувало з луцьким за право замінити «Львів», має ряд переваг: воно має міжнародний статус, досвід та англомовних диспетчерів. «Проте значним мінусом цього летовища є те, що воно не державне, і його орендує футбольний клуб», – зауважив Олександр Загрева.
За волинськими чиновниками – завдання забезпечити вирішення ряду проблем: розміщення тимчасового терміналу, збільшення кількості місць для парковки, забезпечення летовища різноманітними радіотехнічними засобами та світлосистемами.
За словами заступника голови Волиньради Бориса Загреви (за неперевіреною інформацією – брата керівника МА «Львів» – «ВН»), будувати тимчасовий термінал із легких конструкцій можна і взимку, аби не гаяти часу.
Щодо львівського аеропорту, то він за рік може приймати 527 тисяч пасажирів, його рентабельність становить 13%, а ось приріст кількості пасажирів щороку збільшується на 20-40 %.
Під час наради заступник голови Волиньради Борис Загрева наголосив і на появі тимчасової адміністрації на аеродромі. За його словами, до її складу мають входити директор, інженер та будівельник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 26 Жовтня 2009 19:10
... «Проте значним мінусом цього летовища є те, що він не державний, і його орендує футбольний клуб»... - так Луцький аеропорт це мінус дуже швидко набуде - за дорученням Грицюка справою зайнявся Вася Столяр! так що тут присутнє рокове співпадіння із Франківськом - тут теж розбудовуватиме аеропорт приватний футбольний клуб і місцеві рішали, які окрім відмивання ПДВ ніхрена більше не роблять. Чи хтось наївний вірить що міжнародний аеропорт в Луцьку збудує примітивний Грицюк із бандитом Столяром та пустословом Байцимом? Це не землю в селян за безцінь видурювати, тут думати і працювати треба!!!
Анонім Показати IP 27 Жовтня 2009 10:35
На Волині стільки не вкрадуть як у Львові.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus