USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Луцький аеропорт знову піде з молотка

26 Листопада 2009 14:21
Депутати Волиньради своїм рішення доручили Волинському аукціонному центру вдруге провести аукціон з продажу пакету акцій ВАТ «Луцьке авіапідприємство», себто 50 (плюс одна акція), зменшивши початкову ціну лота на 30%. Планується, що аукціон відбудеться 29 грудня.
Під час позачергової сесії Волиньради заступник голови Волинської ОДА Василь Байцим розповів, що аеропортом зацікавилися волинські, столичні й іноземні інвестори та озвучив власні висновки. Перший: всі інвестори визнали Луцький аеропорт інвестиційно привабливим проектом і стратегічно важливим для Волині. Другий: інвестори прагнуть бачити Волиньраду партнером. Третій: інформація, яка подавалася в оголошенні, дещо не відповідає принципам бізнесу. Мовляв, вигравши аукціон, інвестор на додачу отримає проблеми на рівні сільської ради чи ряду перевіряючих інстанцій. Також заступник волинського губернатора зауважив, що дирекція в аеропорту має з’явитися, але після визначення переможця аукціону.
Назвати імена потенційних інвесторів Василь Байцим не зміг, мотивувавши це правилами залучення інвесторів. Депутат Володимир Бондар зауважив, що факт є фактом і аукціон не відбувся, чи є гарантія, що наступний відбудеться. «Не важливо, якого кольору буде інвестор!», - зауважив Бондар.
Зауважимо, у проекті рішення сьогоднішньої сесії йдеться про зменшення початкової вартості лота на 30%. Байцим додав, що фінансова криза значно вдарила і по інвесторам. Він додав, що початкову ціну лота визначає не він, ні депутати, а Волинський аукціонний центр. Мовляв, вони замовили експертизу, вартістю 35 тисяч гривень. У підсумку початкова вартість пакету акцій становила 2 мільйони 840 тисяч гривень. Депутати викриками із залу прохали надати слово потенційному інвестору. Василь Байцим сказав, що інвесторів відлякала не ціна, а умови продажу пакету. Обранець Волинської громади Іван Смітюх зауважив, що «аеропортом, певно, і не пахне». Він запропонував зняти це питання і відкласти до «кращих часів». Василь Байцим зауважив про те, що польські і австрійські авіалінії готові літати до Луцька. Він наголосив на тому, що луцька полоса така, що з нею можуть злітати і приземлятися літаки будь-якого типу і за будь-яких погодних умов. Василь Байцим додав, що ціну початкової вартості пакету акцій можна і не зменшувати, але підприємство 10 років не працювало і наразі має 2 мільйони боргів. Тим паче, підприємство функціонувало без ряду відповідних документів, за що уже потрібно віддати 10 мільйонів гривень, а ще 15 мільйонів інвестору доведуться віддати за спорудження тимчасового терміналу.
Обранець волинської громади Василь Столяр у своєму виступі підтвердив, що зацікавлений у луцькому аеропорті. Він розповів, що не брав участі в аукціоні, адже луцький аеропорт – аеропорт категорії Г і про аукціон навколо його варто повідомляти за 70 днів. Мовляв, аукціонний центр провів ці дії некомпетентно. «А ви розказуєте, по чем в Одесе руберойд!», – сказав Столяр. Представниця Волинського аукціонного центру відповіла, що у цій ситуації із аукціону продається не майно, а пакет акцій по закону.  
Волинський губернатор Микола Романюк зауважив, що Волині потрібний аеропорт «як жінка». Третій пункт у проекті рішення про те, «якщо після зниження ціни лот не буде проданий, торги припинити та надати право і уповноважити голову обласної ради Анатолія Грицюка підписати з інвестором договір на управління пакетом акцій ВАТ «Луцьке авіапідприємство», що перебуває у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області терміном на 49 років». Депутати підтримали цю пропозицію голови ОДА. Також обранці громади ствердно проголосували за пропозицію Романюка про те, аби інвестор спорудив термінал до 30 березня 2010 року. Після виступу директора луцького аеропорту цей пункт доповнили й рішення про те, що до 30 березня 2010 не тільки необхідно спорудити термінал, але й отримати сертифікацію для аеропорту. Голосування в цілому депутати привітали оплесками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Юка Показати IP 26 Листопада 2009 16:02
ця історія з аеропортом вже так довго тягнеться, що не віриться у вдалість запланованого аукціону і те, що він буде останнім

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus