USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Любомль відсвяткував 723-й День народження

25 Травня 2010 12:51
Древній Любомль, перша писемна згадка про який датується 1287 роком, відзначав День міста - традиційно святкування відбувається на другий день Трійці.

Про це інформує прес-служба Любомльської райдержадміністрації.

Святкові заходи розпочалися районним оглядом духових оркестрів на призи імені Івана Теплякова - одного з перших організаторів і керівників дитячих оркестрів на теренах краю. Авторитетне журі присудило перемогу юним «духовикам» з села Гуща, а загалом в огляді взяли участь вісім колективів загальноосвітніх та дитячої музичної школи.

На міському стадіоні пройшов турнір з міні-футболу, переможцями якого стали гості - футболісти з села Голядин сусіднього Шацького району. Вони у вирішальній зустрічі у серії пенальті з рахунком 3:2 перемогли молодіжну збірну Любомля.

На урочистій частині численних жителів та гостей райцентру тепло привітали міський голова Анатолій Гірикович, голова райдержадміністрації Василь Веремчук, голова районної ради Валерій Фурманюк. Тут же відбулося нагородження подяками і подарунками.

Відзначали керівників підприємств, установ, організацій, підприємців, окремих жителів райцентру за найкращий стан благоустрою на прилеглих територіях та обійстях.

Гостями святкового концерту були артисти народного аматорського ансамблю пісні і танцю «Лісова пісня» Ковельського народного дому «Просвіта». Свої таланти продемонстрували також аматори сцени з різних куточків Любомльщини, серед яких було чимало переможців різноманітних районних та обласних конкурсів різних років.

У місті також проходив день відкритих дверей в районному краєзнавчому музеї, виставки робіт гуртківців районного будинку школяра та станції юних техніків. А також виробів учнів Любомльського професійного ліцею, різного роду конкурси, козацькі забави, розіграш лотереї, інші розважальні заходи.

Виставку приватної колекції «Любомль на фотографії початку ХХ століття» представив землякам місцевий і знаний у місті краєзнавець Микола Дзей.

Найменші учасники свята змогли поласувати солодощами, розважитися на каруселях, атракціонах, а також подивитися виступ своїх ровесників з танцювального ансамблю «Едельвейс».

Завершився День Любомля молодіжною дискотекою, апофеозом якої став феєрверк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 25 Травня 2010 13:47
нехай би мер Любомля розказав за які такі кошти будує хатинки у Тарасовому....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus