USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Маневицька фірма хотіла грошей за віртуальні гриби та ягоди

19 Січня 2010 14:42
Маневицька фірма незаконно заявила про відшкодування 109 тисяч гривень податку на додану вартість. Тепер фірмачі цього ТзОВ дають пояснення в ході розслідування кримінальної справи за фактом замаху на незаконне відшкодування ПДВ з державного бюджету України.
 
Співробітники волинської податкової міліції встановили, що згадана фірма відобразила в обліку операції з придбання лісових ягід та грибів, які нібито купило в однієї з волинських фірм.
 
Постачальником лісової продукції для фірми-посередника виявився приватний підприємець, котрий не випадково займає посаду заступника директора маневицької фірми-порушника.
 
Волинська податкова міліція ініціювала позапланову виїзну документальну перевірку діяльності цього приватного підприємця, по сумісництву заступника директора фірми, яка й заявила до відшкодування сумнівне ПДВ.
 
З’ясувалося, що приватні підприємці, котрі за документами бухгалтерського обліку підприємця-посадовця надали йому лісову продукцію, заперечили факт господарських операцій із ним.
 
Зокрема, троє із восьми приватних підприємців, які фігурували в звітності винахідливого посадовця, були категоричні: грибів та ягід не збирали, не продавали, коштів не отримували. Тому й не мають відповідних документів про ділові стосунки із підприємцем-посадовцем.
 
У решти підприємців - платників єдиного податку правоохоронці зафіксували повну відсутність будь-яких документів, які би стосувалися збору грибів та ягід.
 
Ланцюг купівлі-продажу лісової продукції виявився віртуальним. А от заявлене до відшкодування «фіктивне» ПДВ – реальним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus