USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Маневицький район відгуляв 70-річчя. ФОТОРЕПОРТАЖ

27 Лютого 2010 12:07
Учора в райцентрі Маневичі мешканці селища приймали високих гостей із Луцька тта всієї області – громада урочисто відзначала 70-річчя від дня утворення району.
У жителів Маневич піднесений настрій, кажуть, що обов’язково відзначатимуть іменини району навіть удома після урочистостей. Із нагоди свята розчулені односельці прикрасили кошиом квітів навіть пам’ятник Володимиру Леніну в центрі селища біля райдержадміністрації.

Пригнічують урочистий настрій хіба що калюжі-калабані та снігові кучугури.


Основні урочистості відбувалися в Маневицькому районному будинку культури. У холі гостей зустрічає піснею музично-інструментальний ансамбль. Місцеві господині пригощають односельців наїдками.


Час від часу з другого поверху чутно мелодії оркестру. Музики виграють у верхньому одязі, не знімають куртки – в клубі прохолодно.

Будинком культури ходять юні танцюристки – готуються до святкового концерту.

У холі демонструють виставку «Маневицький вернісаж: скарби нашої пам’яті». Серед експонатів вишиті сорочки, іграшки ручної роботи та навіть півстолітні книги Миколи Гоголя та Олександра Пушкіна.


По сусідству експонують іще дві виставки. Перша - експозиція робіт вихованців і керівників Центру творчості дітей та юнацтва. Друга виставка відділу образотворчого мистецтва Маневицької дитячої музичної школи.



Близько 14-ї години до Будинку культури з’їхалися керівники інших районів Волині. Першим на «опелі» прибуває заступник голови облради Володимир Банада. Самого голови Анатолія Грицюка не було – він у відпустці. Банада привіз подарунки для маневичан.

Опісля приїжджають на «джилі» голова Ківерцівської райдержадміністрації Леонтій Кричкевич і голова Ківецівської райради Андрій Манько.

Ще за мить на гулянку приїжджають на «волзі» перший заступник голови Камінь-Каширської райдержадміністрації Віталій Ярощук та голова Камінь-Каширської райради Роман Чекотка.

За півгодини в актовому залі Будинку культури – аншлаг. Ніде яблуку впасти.

Останній очікуваний гість голова облдержадміністрації Микола Романюк. Приїздить на чорному службовому «лексусі». Разом із ним на такій же іномарці приїхав депутат облради та голова правління ВАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Віктор Чорнуха.


Романюка зустрічають вишневою наливкою та закускою. Поки губернатор причащається, Віктор Чорнуха зізнається: приїхав у селище, як у сім’ю. Бо опікається Маневицьким районом. Та й друзів тут чимало.


У залі на урочистостях присутні голови Маневицької райдержадміністрації та райради різних років, депутати, відомі діячі культури, бізнесу, науки, медицини та навіть перший секретар Маневицького райкому КПУ з 1965 по 1972 роки Іван Пустюльга. Знаним землякам вручили квіти, дипломи та пам’ятні подарунки. Сивочолі депутатки в залі стримують сльози радості. Кажуть, приємно, що їх пам’ятають.

Були присутні й представники духовенства. Від пригощань відмовляються. Проте кажуть, що «толку забороняти такі заходи в піст, коли ми не їмо м’яса, а «їмо» один одного». Тому краще вже святкувати. Тим більше, що для району цей захід дасть користь. «Ми повинні використовувати кожну можливість аби піднести своє і показати найкраще», - каже настоятель місцевого храму отець Михайло Мельничук.

Протягом двох годин жителі краю згадували історію району, вшановуували загиблих воїнів-афганців, отримували вітальні слова від очільників області. Свято завершилося концертом за участю творчих колективів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Gryc Показати IP 27 Лютого 2010 13:11
Друзі! Як почитати чат з Кожевніковим, щоб не перекидало на владику Михаїла???
mone Показати IP 28 Лютого 2010 16:36
Знову пан Ковальський (Маневицький ВУЖКГ)підставив нас і осоромив на всю область(фото2і3).ПРи Остапцю за такі речі звільняли з роботи.
citizen Показати IP 28 Лютого 2010 21:32
mone не переживай - це по всій Україні так - так, це позор не тільки ваш, а і України!
Дід Кирило Показати IP 28 Лютого 2010 22:45
Зате памятник Лєніну в Маневичах таки є. Чи ме пора забрати його звідти? Мій добрий приятель, що за совєтів сидів в добре знаному 36-му Пермському лагері, колись казав, що стягнути монумент того бандита найвищої гільдії з якогось постаменту набагато легше, ніж витягнути його зі способу мислення, або ментальності, деяких волинських чиновників. І прикро, і соромно за вас.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus