USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Медики Волині не хочуть вакцинуватись

16 Листопада 2010 10:38
Станом на 15 листопада, на Волині зафіксовано 26,8 тисячі випадків захворювання на гостру респіраторну вірусну інфекцію, проте жодного випадку грипу не зареєстровано.

Таку інформацію на селекторній нараді 15 листопада оприлюднила головний санітарний лікар області Наталія Янко.

Епідпоріг становить 39,9 на 10 тисяч населення при допустимій нормі у 75,5.

Сплеск захворюваності прогнозують на середину грудня. Зараз на Волині триває вакцинація, насамперед груп ризику – медпрацівників, учителів, школярів. Крім того, МОЗ видав розпорядження, відповідно до якого обов’язково мають бути щепленими люди, які «забезпечують життєдіяльність країни» - це держслужбовці, працівники МНС, комунальники, журналісти.

За словами Янко закуплено 4,5 тисячі доз вакцини, з яких використали 4 тисячі. У школах-інтернатах щеплення пройшли 40% дітей.

Проте, за словами головного санлікаря області, з вакцинацією вже традиційно виникли проблеми.
«Маємо половину відмов. Керівництво шкіл-інтернатів узагалі не вакциноване. Не хочуть щеплюватися медики. Наприклад, у Луцьку, який дає половину всіх випадків ГРВІ, з 1700 медпрацівників запланували на щеплення 340, зробили тільки 212», - розповіла Янко.

«Ще один приклад. Працівники обласної санепідслужби вакцинуються у Луцькій міській поліклініці №1, де головний лікар – Ігор Гнетньов. То в цьому медзакладі щеплено тільки 20 чоловік персоналу», - сказала Янко.

Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук відреагував: «Забрати у них ліцензію! Знайдуться місця, де можна зробити щеплення. Який приклад показують медики і вчителі? Коли люди звертаються до них, то впевнені, що тут безпечно. Все, не будемо агітувати один одного. Тема ясна. Лікарі ж знають, що альтернативи вакцинації нема».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Оксі Показати IP 16 Листопада 2010 10:56
життя дорожче за роботу ! як вакцинують, то потреба в роботі відпаде. мертві не працюють
Ваня Показати IP 16 Листопада 2010 12:39
Хто дав право так знущатися над людьми.Я не хочу вакцинуватися я людина і в мене своя думка до себе і свого здоровя. Це порушення конституційного права на свободу людини.Що нема де гроші відмити, вакцину купили, а ніхто не вакцмнується. Це в якій країні заставляють це робити ми що Зімбабве. Ми раби, піддослідні кролики з якими що хочуть ,то це і роблять чиновники, бо в них влада.Ніхто не має права заставити робити того, що не хоче робити людина,Бо ми Люди і не гіші вас можновладці
Ласковая Показати IP 16 Листопада 2010 15:35
І я не хочу вакцинуватись. Якщо вже лікарі не хочуть, то це не просто так.
Мілена Показати IP 16 Листопада 2010 16:00
Я по роботі мушу постійно контактувати з людьми. Два попередні роки хворіла на грип досить тяжко. Цього року зробила щеплення по своїй ініціативі, за свої гроші і зовсім була б не проти якби підприємство мені їх повернуло. Що ніхто не примушував вакцинуватись, то це точно. Не знаю, чи вбереже вакцина від хвороби, але побічних ефектів абсолютно ніяких не було, і з минулої п"ятниці,коли зробила щеплення, слава Богу жива і здорова, тьфу -тьфу-тьфу на всякий випадок.
VEKTRA Показати IP 16 Листопада 2010 16:52
А з яких це пір журналісти "забезпечуюють життєдіяльність країни"??? Це щось нове....
tata Показати IP 16 Листопада 2010 17:08
а хто ж вам "потрібну" інформацію буде подавати? а як же без них ? вони ж і в політиці і в медицині перші експерти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus